Van der Weele stelt promotie veilig met derde zege

Het kostte dit keer iets meer moeite dan de vorige twee keer, maar opnieuw mocht de 22-jarige Nederlander op de Alps Tour een beker in ontvangst nemen. En dat niet alleen: door zijn derde zege van het seizoen promoveert hij direct naar de Challenge Tour.

kiet van der weele

Een week geleden, na zijn zege in het Memorial Giorgio Bordon zei Van der Weele nog dat hij hoopte, in de weken die hij nog had op de Alps Tour, zoveel mogelijk goede resultaten neer te zetten, om daarmee met een gerust hart aan zijn zeven starts op de Challenge Tour te beginnen.

Een week later hoeft de tweedejaars professional zich daar al geen zorgen meer over te maken. De zeven invites die hij op zak had zijn mooi, maar niet zo mooi als de categorie die hij zelf in de wacht sleepte na wéér een overwinning op het satellietcircuit.

In het Open de la Mirabelle D'Or ging het niet zo makkelijk als bij zijn eerste twee zeges, maar de afloop was hetzelfde. Nadat vier spelers met -5 eindigden waardoor een verlenging noodzakelijk was, was het de Nederlander die na twee extra holes als winnaar van de baan stapte.

'Ik ben nog een beetje sprakeloos', reageerde de Nederlander kort na het in ontvangst nemen van de beker. Je probeert je er een voorstelling van te maken, maar om het dan ook echt te doen, is iets heel anders. Dit is echt een droom. Het is mooi om te zien dat al het harde werk beloond wordt maar ik denk dat ik nog wel even zonder woorden zit...'.

De derde zege zorgde er niet alleen voor dat hij nóg steviger op de eerste plaats van de Order of Merit terecht kwam, het leverde hem tevens (en vooral) direct promotie op naar de Challenge Tour. De 'battlefield promotion' levert hem niet direct de beste kaart op, maar wel de zekerheid dat hij in 2023 én 2024 ruime speelrechten heeft op het tweede Europese circuit.

Tour
  • Alps Tour Golf / Federico Capretti