Turkish Airlines World Golf Cup 2023 terug van weggeweest

Rawi Gadjrajd winnaar Nederlandse etappe Turkish Airlines World Golf Cup op Noordwijkse.

turkish airlines open

Er zijn veel bedrijven met een corporate golfdag, maar zoals Turkish Airlines het organiseert kennen we er maar weinig. De Turkish Airlines World Golf Cup bestaat in totaal uit 85 wedstrijden in 57 landen. Turkish Airlines vliegt de winnaars van al die dagen businessclass naar Antalya om daar een grote finale te spelen op het Gloria Serenity Resort. Op vrijdag 2 juni werd de Nederlandse versie van de World Cup Golf gespeeld op de Noordwijkse Golfclub.

Voor corona was de Turkish Airlines World Golf Cup een groot succes. Het evenement begon in 2013 met twaalf wedstrijden en 700 spelers, en groeide uit tot een wereldwijde wedstrijd waar achtduizend amateurgolfers aan meededen in 2019. Turkish Airlines is vastbesloten om het nog heel lang te organiseren. ‘We zijn blij dat het event weer terug is, en we hopen dat het een populair onderdeel van de sportkalender wordt', aldus Serafettin Ekicį, Turkish Airlines General Manager in Amsterdam.

Beter weer hadden ze niet kunnen treffen. Het was droog en koel en zoals het hoort op Noordwijk stond er een stevig windje. Precies zoals wij het ons nog herinnerden van vorige edities was alles piekfijn geregeld. Rawi Gadjrajd ging er met de grote prijs vandoor en mag Nederland vertegenwoordigen in Antalya. In een finale over twee ronden mag hij zich daar proberen te kronen tot Turkish Airlines Amateur World Golf Cup winnaar.

Clubs & amateurs
  • Niels Paauw