De Aegean Messinia pro-am: een internationale competitie in een Grieks golfparadijs

Costa Navarino, parel van de Middellandse Zee, maakt zich klaar voor de tweede editie van de Aegean Messinia. Wilde je altijd al golfen in een Grieks paradijs? Dan is dit je kans.

Aegan Messinia

Van 13 tot 17 september is het weer zover: de Aegan Messina keert terug naar de Costa Navarino voor een tweede editie van de internationale competitie. De prachtige bestemming aan de Middellandse Zee in de Griekse regio Messinia is niet alleen een aanrader voor wie nog zoekt naar een vakantieverblijf voor de zomer, de Costa Navarino is de thuisbasis van de winnaar van 'World's Best New Golf Course 2022'. De Griekse zon, het Mediterraanse landschap, de zoute geur van de zee en een gezonde dosis competitie: de Aegan Messina belooft ook in 2023 een gedenkwaardige wedstrijd te worden voor de teams die meespelen.

Grieks golfparadijs

In de Griekse regio Messinia in het zuidwesten van de Peloponnesos ligt een pareltje verborgen: Costa Navarino, een gebied dat bruist van de geschiedenis én waar een waar golfparadijs te vinden is. Daarnaast zijn er verschillende vijfsterrenhotels, diverse activiteiten en dus drie karakteristieke golfbanen te vinden: The Dunes Course, The Bay Course en de International Olympic Academy; een baan die in 2022 zelfs de prijs 'World's Best New Golf Course' in de wacht sleepte tijdens de World Golf Awards. Elke baan heeft zijn eigen uitdagingen door de verschillende kenmerken van het landschap. En dat maakt deze competitie tot de perfecte uitdaging voor de professionele én amateur golfer.

Competitie

De teamregistratie voor het evenement is geopend en dat betekent: wie het eerst komt, het eerst maalt. De vierdaagse Aegean Messinia Pro-Am biedt verschillende mogelijkheden voor deelnemers; in totaal zullen 75 teams strijden om verschillende titels, waarbij elk team bestaat uit een professional en drie amateurs. Het totale prijzengeld voor het toernooi ligt op €70.000, een mooi bedrag om mee thuis te komen.

Verblijven in stijl

Natuurlijk worden deelnemers van alle gemakken voorzien. Op het Griekse oord zijn verschillende accommodatie mogelijkheden: het ultraluxe Mandarin Oriental staat tot je beschikking maar ook Costa Navarino, het spiksplinternieuwe hotel dat deze zomer geopend wordt is open voor verblijf. Voor deelnemers zijn speciale pro-am toernooi pakketten beschikbaar waarbij je kunt kiezen voor een verblijf van vier, vijf of zeven nachten. Daarnaast wordt er voor amateurs een flinke korting op vliegtickets via AEGAN Airlines gegeven. Professionals vliegen met deze vliegmaatschappij zelfs helemaal gratis.

De Aegan Messinia Pro-Am belooft ook dit jaar weer een succes te worden. Teams die geïnteresseerd zijn kunnen hier meer informatie vinden. Een impressie van de eerste Aegan Messinia vind je in bovenstaande video. Aan de omgeving zal het in dit geval zeker niet liggen; de Costa Navarino staat garant voor een onvergetelijke ervaring op een onvergetelijke baan.

World
  • The Azalea Group
  • The Azalea Group