Alleen Luiten houdt zich staande

Na de eerste ronde van Porsche Europees Open staat Joost Luiten op de derde plaats. Wil Besseling trok zich terug en de andere drie Nederlanders stelden vooralsnog teleur.

Joost Luiten

Een jaar geleden gaf een geestelijk vermoeide Joost Luiten er op de Green Eagle Golfclub bij Hamburg de brui aan. Het was het begin van een periode van zelfreflectie en het opladen voor het slot van het seizoen.
Nu staat Luiten na de eerste dag met een 70 (-3) gedeelde derde, op een de spelers die de ranglijst na de openingsdag aanvoeren: de Duitser Max Kieffer en Simon Forsström, de Zweed die een paar weken geleden het Soudal Belgisch Open won. Zij gingen in 69 slagen rond.

Luiten speelde zijn eerste negen in één boven.
‘Dat is een deel van de baan met een paar pittige holes’, zei hij na afloop. ‘Ik speelde niet geweldig en maakte een paar fouten. Maar op mijn tweede negen speelde ik een stuk beter en eindigen met drie birdies op rij is altijd leuk.’
‘Als je vroeg in het seizoen goed hebt gespeeld en je punten voor de jaarranglijst hebt gehaald, neemt dat de druk weg’, aldus Luiten. ‘Als je een paar boven par bent denk je 'er is altijd volgende week' en hoef je je geen zorgen te maken over ranking of zelfs over volgend jaar. Op die manier kun je vrijer spelen, in plaats van altijd met druk om te gaan en het gevoel te hebben dat je elke week moet presteren.’

Daan Huizing stond er met -2 na negen goed voor, maar hij maakte na de turn drie double bogeys voor een score van 76 en een gedeelde 80ste plaats.
Diezelfde score was weggelegd voor Rowin Caron die mee mag doen omdat hij afgelopen week een top-10 plaats had behaald op Bernardus.
Darius van Driel won het Porsche Europees Open twee jaar geleden bijna, maar nu staat hij er na de eerste achttien holes bar slecht voor: hij is na een 78 gedeeld 114de.
Voor Wil Besseling zat het toernooi er al op voor het begonnen was. De Noord-Hollander die vorige week al kampte met rugklachten zag zich genoodzaakt zich terug te trekken uit de wedstrijd.

Het was lastig scoren op de lange baan bij Hamburg. De gemiddelde score was 75,83 en de cut valt vrijdag dan ook boven par.
De computer houdt het op +2 (21,6 procent), +3 (42,6 procent) of +4 (26,4 procent).
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 13.00 uur tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl