Volop kanshebbers

Halverwege het PGA Championship staan er nog twintig spelers binnen vijf slagen, en allemaal mogen ze nog dromen van een Major op de schoorsteenmantel.

Volop kanshebbers

Een late start door vorst op donderdag, regen op vrijdagmiddag, nog meer regen op zaterdag en zon en wind op zondag. En dat allemaal op een waanzinnig lastig geprepareerde baan. Om bovenin mee te draaien bij het 105de PGA Championship moet je om kunnen gaan met teleurstellingen en bereid zijn om voor elke slag te knokken.

Leaderboard

Dat is Scottie Scheffler wel toevertrouwd. De lange Amerikaan is rond de green een geweldige 'grinder' en weet schijnbaar zekere bogeys regelmatig om te buigen in onwaarschijnlijke parren. Een nuttige eigenschap op het lastige Oak Hill.

Op de slothole van zijn tweede ronde moest de nummer 2 van de wereld overigens wel een slag inleveren, waarmee hij de Canadees Corey Conners (67) en Viktor Hovland (67) langszij zag komen op -5. Op en en rond de green laat de jonge Noor nog te veel slagen liggen in vergelijking met veel collega's, maar dankzij fantastische ijzers is hij wederom in contention in een Major.

Het zal zijn kledingsponsor J. Lindenberg wellicht wat milder stemmen, na de opmerking van Hovland dat hij de opvallende broeken en shirts alleen draagt omdat hij er voor betaald wordt en hij ze niet mooi hoeft te vinden.

Een slag daarachter vinden we Bryson DeChambeau (-3), die met een 71 drie plaatsen inleverde. De 'mad professor' maakte met een Ryder Cup-paraplu een duidelijk statement naar captain Zach Johnson, en zal dat dit weekend willen onderschrijven met een topnotering.

Maar er zijn meer mensen in de top tien te vinden die weten hoe je Majors moet winnen. Brooks Koepka (66) heeft er al vier in de kast staan en zal zich graag revancheren voor de 'choke' (zijn eigen woorden) in de laatste ronde van The Masters. En ook Justin Rose (70) mag met slechts vier slagen achterstand (-1) hopen op een nieuwe hoofdprijs.

Zelfs een niet helemaal okselfrisse Rory McIlroy (70), Shane Lowry (67) en Keegan Bradley (72) – allemaal T10 op level par – kunnen zich met een goede derde ronde in positie spelen voor zondagmiddag.

Tussen al deze Majorwinnaars vinden we op de gedeeld tiende plaats (level par) ook de naam Michael Block. De kans dat deze 46-jarige clubpro over 36 holes met de Wanamaker Trophy in zijn handen staat is misschien te verwaarlozen, maar met twee keer een 70 verkeert hij vooralsnog in heel goed gezelschap. Zijn lesagenda zal de komende weken wel volgeboekt zijn.

All to play for.

Tour
  • Pro Shots