Day doet het weer

Bijna tweeduizend dagen moest hij er op wachten, maar eindelijk mag Jason Day zich weer winnaar van een wedstrijd op de PGA Tour noemen. Op een dag dat er laag gescoord werd bleef de Aussie iedereen voor.

jason day

Dat TPC Craig Ranch voor het grijpen lag op de slotdag van het AT&T Byron Nelson mag gerust een understatement genoemd worden. Ondanks een 65 (-6) leverden runner-up Eckroat en nummer 5 Scheffler in, om over de 67 (-3) van de als gedeeld leider aan de slotdag begonnen Dou nog maar te zwijgen.

Nee, wilde je kans maken op de titel deze week dan moest je op de slotdag laag gaan, héél laag, want zelfs de -8 van runner-up Wang was niet genoeg om bovenaan het leaderboard te eindigen op een regenachtige slotdag.

Negen onder par was er nodig om dat wel te doen, en hoewel meer dan een speler die score binnen bracht, was het de 62 van Jason Day die het meeste gewicht in de schaal legde.

De Australier die lang worstelde met fysiek malheur liet dit seizoen al vaker zien nog niet uitgespeeld te zijn, zes keer eindigde hij in de top-10, maar pas in het AT&T beloonde hij zichzelf met de best denkbare positie: de eerste plaats.

Met een totaal van -23 bleef hij de rest van het veld precies genoeg voor om na ruim 1800 dagen eindelijk de twaalfde zege op de PGA Tour in de wacht te slepen.

'Het is een behoorlijk gevecht geweest de afgelopen vijf jaar. Om nu eindelijk weer te winnen is heel bijzonder', aldus Day.

Tour
  • ProShots