Wouter de Vries wint onbedreigd Lauswolt Open

Het Lauswolt Open is soeverein gewonnen door Wouter de Vries. Met een score van 13 onder par (67-66) was de 35-jarige pro dit weekeinde een klasse apart. Met zijn overwinning verdiende hij 4000 euro maar bovenal was het een bevestiging van zijn plannen om het nogmaals als playing pro te proberen.

wouter de vries

De Vries gold als tiener als een groot talent. Al in 2003, als vijftienjarige, speelde hij op het Dutch Open, dat uitgerekend in dat jaar (op de Hilversumsche Golfclub) gedenkwaardig werd dankzij de overwinning van Maarten Lafeber, die daarmee zijn eerste en enige zege boekte op de Europese Tour.

De oudste van de twee broers De Vries probeerde het even als playing professional, maar al na anderhalf jaar besloot hij dat het leven als playing pro het toch niet voor hem was. Dat is te zeggen, tot enkele maanden geleden. Eerder dit jaar besloot De Vries, na een decennium les te hebben gegeven, het opnieuw te proberen op het professionele wedstrijdcircuit. 'Na vandaag zou ik zeggen dat dit een goed besluit is', sprak hij bij de prijsuitreiking nadat hij vorige week ook al de beste was bij een wedstrijd van de Monday Tour.

Meer lezen over het besluit van De Vries om zijn droom nog eenmaal na te jagen? In Golfers Magazine 6 staat een uitgebreid interview met de (bijna) voormalig teaching-pro over de opmerkelijke stap van het voormalig tienertalent. Neem nu een abonnement en ontvang het verhaal volgende maand op de deurmat.

De tweede plek - en een cheque van 2000 euro - was voor eerstejaars tourpro Mike Korver (70-68), die vijf slagen op de Vries moest toegeven. Korver, voormalig captain van De Houtrak, maakte enkele maanden geleden de overstap naar de professionals maar was op de Pro Golf Tour tot nu toe nog weinig succesvol, met louter gemiste cuts achter zijn naam. De derde prijs (1500 euro) ging naar Sven Maurits, die na tweemaal 71 het weekeinde afsloot op 4 onder par. Maurits moest de derde plek delen met amateurspelers Thijmen Batens (72-70) en Bas Bloemen (71-71).

Met zijn derde plek verzekerde de 35-jarige Maurits zich bovenal van deelname aan het KLM Open, van 25 tot en met 28 mei op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het startbewijs lag klaar voor de speler die over het PGA Holland-drieluik Twente-Papendal-Lauswolt de meeste punten vergaarde. Maurits gaf de beide andere serieuze kanshebbers op het ticket (Jan Willem van Hoof (80-69) en Dario Antonisse (77-71)) al op de zaterdag het nakijken.

Beste vrouw, hoewel geen aparte prijs, werd Annemieke de Goederen met 1 onder par (71-74). Ze bleef Mette Hageman (72-75), de winnares van vorig jaar, twee slagen voor.

Clubs & amateurs
  • golfsupport