Van Dam grijpt net mis

Lang mocht Anne van Dam hopen op haar zesde titel op de Ladies European Tour, maar uiteindelijk ging Linn Grant er in Frankrijk met de winst vandoor.

Van Dam grijpt net mis

De Nederlandse begon de slotdag van het Jabra Ladies Open op de gedeeld eerste plaats met de Zweedse Linn Grant. De twee long hitters hadden met zeven onder par twee slagen voorsprong op de rest van het veld.

Van Dam begon met zes parren, maar omdat Grant in die eerste zes holes twee slagen inleverde leek de weg naar titel nummer 6 geplaveid. Zeker toen de Nederlandse op hole acht een birdie maakte om naar -8 te gaan. Intussen had ook de Franse Celine Herbin zich in de strijd gemend, terwijl Grant zich terug knokte met twee birdies rond de turn, maar Van Dam bleef na de turn keurig op koers met wederom zes parren.

Een par op de par-5 vijftiende zette de deur op een kiertje voor de achtervolgers, en Grant en Herbin maakten hier met birdies dankbaar gebruik van. Pijnlijker was de bogey van Van Dam op de par-3 zestiende, die Grant weer aan de leiding bracht, en met een nieuwe bogey op zeventien was het sprookje voor de Arnhemse voorbij.

De birdie op de slothole was er een voor de bühne, die door de 23-jarige Zweedse werd gepareerd met een eigen birdie. Met een 69 mocht Grant uiteindelijk toch haar vijfde titel op de LET bijschrijven, terwijl Van Dam met een afsluitende 71 zelfs Herbin (68) nog op het leaderboard langszij zag komen op -7.

'Ik wist dat er veel birdiekansen lagen en dat ik vroeg of laat de kans zou krijgen om terug te komen', aldus Grant na haar ronde. 'Het is een lastige baan en ik moest vandaag geduldig blijven. Dat heeft zich uitbetaald.'

Tour
  • Golfsupport