Scheffler doet wat hij moet doen

Halverwege de AT&T Byron Nelson Classic staat de nummer 2 van de wereld bovenaan het leaderboard. Op de LPGA Tour miste Dewi Weber de cut.

Scheffler doet wat hij moet doen

Het veld in deze week niet echt sterk in Texas. Het gros van de topspelers heeft besloten de week voor het U.S. PGA Championship rust te nemen. Niet Scottie Scheffler echter. De nummer twee van de wereldranglijst houdt liever zijn goede vorm vast en geeft met twee keer een 64 (-7) vooralsnog overtuigend zijn visitekaartje af.

Klik hier voor het leaderboard.

Met -14 heeft Scheffler overigens maar een slag voorsprong op Ryan Palmer en Mackenzie Hughes (-13), terwijl Si Woo Kim (-11) en Richie Werenski (-10) ook nog op het vinketouw zitten. De boodschap voor het weekend is dan ook duidelijk: nog meer birdies maken.

Opvallend is ook de naam van Jason Day in de top 10 (T6 op -9). De zo vaak geblesseerde Australiër lijkt met een swingverandering die minder druk op zijn rug moet geven de laatste maanden de weg naar boven weer te hebben gevonden.

Op de LPGA Tour miste Dewi Weber ruim de cut in de Cognizant Founders Cup. Ronden van 73 en 76 slagen brachten haar op een totaal van +5, wat vier slagen teveel was om er in het weekend bij te zijn. Halverwege de wedstrijd gaan Sarah Kemp en Jin Young Ko aan de leiding (-8).

Tour
  • Golfsupport