Anne van Dam kansrijk

Met nog achttien holes te spelen in het Jabra Ladies Open heeft Anne van Dam de kans op haar zesde zege op de Ladies European Tour in eigen hand.

Anne van Dam

Van Dam speelde de tweede ronde van het 54-holes t0ernooi op de par-71 baan van de Evian Resort Golf Club aan de voet van de Franse Alpen in 70 slagen om op een totaal van 135, zeven onder par, te komen.
De Nederlandse nummer een deelt de eerste plaats met Linn Grant, die vrijdag in 67 slagen rondging.

Stand en zaterdag Live Scoring laatste ronde

De Zweedse topspeelster won vorig seizoen in eigen land het Scandinavian Mixed, een wedstrijd van zowel de DP Word Tour als de Ladies European Tour. Ze is ook in het bezit van een speelbewijs voor de LPGA Tour, maar omdat Grant - die een Schotse grootvader heeft - weigerde zich tegen covid-19 te laten inenten, kon ze maandenlang niet naar Amerika.
De vaccinatieplicht wordt deze maand opgeheven, maar voor het zover is kan Linn Grant morgen haar vijfde titel op de Ladies European Tour behalen.
Van Dam en Grant hebben twee slagen voorsprong op de Engelse Haley Davis en drie op de Française Céline Herbin en Gabriella Cowley uit Engeland.
Romy Meekers haalde met 74-73 (+5) de cut en staat 46ste. Ook Lauren Holmey redde het. Zij is met +6 (72-76) gedeeld zestigste.

Tour
  • Golfsupport.nl