DP World Tour legt zware straffen op

Niet minder dan 26 spelers worden beboet en geschorst omdat zij zonder toestemming aan wedstrijden van het Saoedische circuit mee hebben gedaan.

dollars

Het was al bekend dat de zeventien DP World Tour-spelers die in juli 2022 na deelname aan het eerste toernooi van LIV Golf in Londen een boete zouden krijgen van honderdduizend pond. Naar verluidt heeft alleen Sergio Garcia nog niet betaald.

Nu heeft de DP World Tour na de uitspraak van een Britse sportrechtbank besloten om in totaal liefst 26 spelers nog meer boetes en schorsingen op te leggen. Men maakte dat donderdagavond bekend in een persbericht. Meerdere boosdoeners - Sergio Garcia, Ian Poulter, Richard Bland en Lee Westwood - hebben inmiddels al hun lidmaatschap van de DP World Tour opgezegd.

Volgens een bericht in The Telegraph heeft nu Henrik Stenson dat nu ook gedaan. Zoals gebruikelijk in golf maakt de DP World Tour geen details bekend en wie dus de 26 spelers zijn en welke straffen er worden opgelegd. In nagenoeg alle sporten wordt er veel meer openheid betracht. De DP World Tour en de PGA Tour beroepen zich vaak op ‘het recht op privacy’.

Duidelijk is wel dat het om 26 spelers gaat die een of meerdere wedstrijden van het Saoedische circuit hebben gespeeld en dat elke straf weer anders is. Het is nog onzeker of LIV Golf zich aan de belofte houdt om alle opgelegde boetes te betalen.

En dan nog dit: Phil Mickelson stuurde donderdag een opmerkelijke tweet de wereld in - om hem vervolgens weer in de prullenbak te gooien. Helaas voor hem was het kwaad toen al geschied.

‘3 years from now who is most likely to still be here? Monahan or LIV? We won’t forget. You too Whan’. Whan is Mike Whan, de CEO van de PGA of America, die volgende week het PGA Championship organiseert, het tweede Major van 2023.

Mickelson is boos dat er ‘slechts’ achttien spelers van zijn Saoedische circuit mee mogen doen. Veel werknemers van LIV Golf zijn fors gezakt op de wereldranglijst en vallen logischerwijs buiten de boot - zoals Sergio Garcia. Maar gebruik je dan dit soort dreigende taal? Dat vragen meer mensen in golf zich af.

Tour
  • Pro Shots