Woods en LaCava uit elkaar

Elf jaar droeg Joe LaCava de tas van Tiger Woods, maar nu hij opnieuw zeker weet de komende maanden werkeloos thuis te moeten zitten, komt een einde aan hun succesvolle samenwerking.

tiger woods

Twaalf jaar was LaCava verantwoordelijk voor de spullen van de voormalig nummer 1 van de wereld, elf keer leverde dat een toernooioverwinning op, met natuurlijk The Masters van 2019 als hoogtepunt, en daarmee was de samenwerking zeker succesvol te noemen.

Tegelijkertijd was het dragen van de tas van Woods er diezelfde jaren eentje van starten en stoppen. Als Woods weer eens geblesseerd was, wachtte de 59-jarige Amerikaan geduldig tot deze weer fit was. 'Al moet ik honderd jaar wachten', zei hij ooit over zijn trouw aan Woods. 'Zolang hij me nodig heeft zal ik voor hem klaar staan.'

Aan die periode is nu een eind gekomen. De zoveelste operatie en de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat Woods nog maar zelden op de baan in actie zal komen - áls hij daar al fit genoeg voor wordt - betekent nu toch het einde van hun samenwerking.

'Tiger en ik hebben er vaak over gesproken. Hij zei: "Ik weet hoe dol je bent op je werk, als er een mooie gelegenheid is moet je die zeker pakken.". Het is duidelijk dat Tiger nog maar weinig zal spelen, als hij het redt twee tot zes toernooien per jaar - dus toen deze kans zich aandiende heb ik direct contact met hem opgenomen'

Met 'deze kans' doelt LaCava op het aanbod om de tas van Patrick Cantlay op zich te nemen. In 2021 werkten ze al eens samen en dat beviel beiden zo goed dat de ervaren caddie de ooit meest gewilde tas van de wereld er voor liet staan. 'Ik wilde nooit iets anders dan de tas van Tiger', zei LaCava daarover ooit. Maar werken wil hij nog veel liever. En laten we eerlijk zijn: de tas van de nummer 4 van de wereld mag er ook zijn.

Tour
  • Golfsupport