Clark wint met overmacht

De laatste ronde van het Wells Fargo Championship had bijna schriftelijk af kunnen worden gedaan. Wyndham Clark begon de dag als koploper en zag zijn eerste overwinning geen moment in gevaar komen.

clark

De meeste elevated events leverden dit seizoen mooie gevechten op, vaak met de grootste namen van het circuit in the mix. In North Carolina liep het anders. Van de beste spelers van de wereld leverde eigenlijk alleen 's werelds nummer 5 tot het eind toe strijd, al was ook Xander Schauffele deze week een maatje te klein voor de 29-jarige nummer 80 van de wereld.

Clark, dit seizoen al goed voor vijf top-10 noteringen, had nog niet eerder gewonnen op de PGA Tour en legde de basis voor zijn eerste overwinning in het Wells Fargo Championship zaterdag met een uitstekende 63. De marge die hij daarmee verkreeg hield hij op zondag, ondanks een wat moeilijk begin van de ronde, vast en bouwde hij zelfs nog iets uit. Dankzij een degelijke 68 kwam hij over vier dagen op -19 en dat was ruim genoeg om de nummer 2 Schauffele (-15) en de nummers 3 (English en Hatton, -12) achter zich te houden.

'Het heeft lang geduurd voor ik op dit punt kwam en ik had het natuurlijk liever eerder gehad, maar het was het wachten uiteindelijk zeker waard, ik ben ontzettend dankbaar dat het nu gelukt is.'

LPGA

Op de LPGA was er deze week geen gewoon toernooi, maar een teamevent waarbij acht landen met de hoogst geklasseerde speelsters het tegen elkaar opnamen.

In het Hanwa Lifeplus International Crown waren het de speelsters van Team Thailand die aan het langste eind trokken. Nadat het Thaise kwartet in de halve finale had afgerekend met Team USA hadden ze in de finale geen kind aan het Australische viertal. Zowel de twee singles als de foursome gingen met 4&3 eenvoudig naar de Thai

Tour
  • ProShots