Van Meijel op het podium

Dankzij een sterk weekend (68-67) legde Lars van Meijel in de UAE Challenge beslag op de derde plaats. Joost Luiten had in Italië juist een zwaar weekend en eindigde in de staart van het veld. Wil Besseling werd 26ste.

Van Meijel op het podium

De 28-jarige golfer uit Eindhoven werkt sinds een paar weken met puttcoach Rob Mouwen en dat levert goede resultaten op. De afgelopen drie weken eindigde hij in de top tien: vierde in India, zevende in Abu Dhabi en nu gedeeld derde bij de tweede stop in het Verenigde Arabische Emiraat.

We vinden Van Meijel intussen terug op de 10de plaats van de Challenge Tour Rankings, wat aan het eind van het seizoen voldoende zou zijn om weer terug te promoveren naar de DP World Tour. Mooi op schema dus.

Op de slotdag rolde hij er weer een paar lange putts in, wat onder meer resulteerde in twee eagles (op de par-5 elfde en vijftiende) en twee birdies. Alleen op hole zestien van de fraaie Saadiyat Beach Golf Club moest hij een slag inleveren, zodat hij met een 67 (-5) de scorehut kon opzoeken.

Van Meijel had over 72 holes 276 slagen nodig (-12), wat er twee meer waren dan winnaar Maximilian Rottluff (-14).

De DP Word Tour sloeg zijn tenten deze week op op Marco Simone, net buiten Rome, waar dit najaar de Ryder Cup wordt gespeeld. Nu stond het Italiaans Open op het programma.

Adrian Meronk liet met zijn derde overwinning op het hoogste niveau aan captain Luke Donald zien dat hij ook hier prima uit de voeten kan. De Pool kwam met een afsluitende 68 op een totaal van -13, waarmee hij in een razend spannend duel het Franse duo Roman Langasque (68) en Julien Guerrier (66) een slag achter zich wist te houden.

Joost Luiten kon zijn goede vorm van de laatste weken niet doortrekken. Zaterdag had hij maar liefst 77 slagen nodig om rond te komen (+6), en daarmee verdween een nieuwe topnotering definitief uit het zicht. Ook vandaag had de scorekaart alle kleuren van de regenboog (6 birdies, 3 bogeys en drie double bogeys), met een 74 als eindresultaat. Met een totaal van +8 eindigde Luiten 67ste.

Wil Besseling zal na een moeizame start van het seizoen gehoopt hebben op meer dan een 26ste plaats. Hij begon de slotdag net binnen de top twintig en zal het plan hebben gehad om omhoog te kijken, maar met een 73 (+2) bewoog hij de verkeerde kant op. Hij eindigde uiteindelijk gedeeld 26ste (-1).

Tour
  • Golfsupport