Sterren zwaaien definitief af

Lee Westwood, Ian Poulter en Sergio Garcia hebben hun lidmaatschap van de DP World Tour opgezegd. Als direct gevolg daarvan zullen de Europese Ryder Cup sterren niet meer voor Team Europe in actie kunnen komen.

ryder

De vraag of de drie Engelsen (ook Richard Bland zei zijn lidmaatschap op) en de Spanjaard nog onderdeel uit zouden maken van Team Europe komend najaar was al vooral theoretisch, maar met het inleveren van hun lidmaatschap heeft het gelauwerde trio de deur zelf definitief dichtgetrokken, zo laat de DP World Tour in een verklaring weten.

'We danken deze spelers voor hun bijdrage aan de Tour, en vooral Lee, Ian en Sergio voor hun grote aantal in de Europese Ryder Cup successen. Hun opzegging en de aan hen opgelegde sancties zijn echter wel de consequenties van hun eigen keuzes.'

Met 'hun keuzes' verwijst de Tour niet alleen naar het aangegane lidmaatschap van LIV Golf, maar meer in het bijzonder ook naar het meespelen in het eerste event van dat circuit zonder daarvoor een noodzakelijke vrijwaring te hebben gekregen omdat tegelijkertijd een event van de DP World plaatsvond. De door de Tour daarvoor opgelegde boete werd, na aanvankelijk te zijn opgeschort, nog onlangs door een sportrechtbank rechtsgeldig bevonden.

'We hebben het afgelopen jaar steeds duidelijk gemaakt dat de Tour een verantwoordelijkheid heeft naar alle leden om de overeengekomen regels na te leven, regels waarvoor iedereen getekend heeft en die in het belang zijn van alle leden van de Tour.'

Tour
  • Golfsupport