Fijne Koningsdag!

Ga je golfen vandaag? Ga je naar de Vrijmarkt, een festival of blijf je lekker thuis?

oranje

Voordat Koning Willem-Alexander onlangs in de podcastserie ter gelegenheid van zijn tienjarig jubileum erkende de golfsport nog veel meer omarmd te hebben zal met het oog op zijn agenda misschien een verrassing zijn, dat was het niet met het oog op de geschiedenis van de Koninklijke familie met de golfsport. Prins Bernhard, Prins Claus, Prins Friso, Mr Pieter van Vollenhoven, het zijn maar een paar leden van de familie die de golfsport beoefen(d)en.

Vandaag heeft de Koning, net zo min als eventuele andere golfende leden van het Koningshuis, tijd om een balletje te slaan. Of het moet toevallig ergens op het programma staan tijdens zijn bezoek aan Rotterdam. Dat is jammer, want Koningsdag is op veel clubs een dag met een speciale oranjewedstrijd waarbij gezelligheid een grote rol speelt.

Heb je zelf ook andere plannen dan naar de golfbaan te gaan? Schuim dan ook gerust de vrijmarkten af op zoek naar golfspullen. Niet zelden blijkt van een stoffige zolder een fraaie oude golftas op een een kleedje te belanden of stalt een ballenduiker zijn waren bij uitzondering uit op een kleedje. En soms, heel soms, heeft iemand een spelletje met golf bedacht.

Of je nu naar de golfbaan gaat, golfspullen op de kop tikt, lekker thuisblijft en de tv aanzet voor golf of de drukte opzoekt: maak er een mooie dag van. Al dan niet met een oranje golfbal.

Clubs & amateurs
  • Adobe Stock