Weber levert in, Besseling net buiten top-20

In Amerika moet er nog een ronde gespeeld worden, in Japan en Spanje zit het toernooi er op.

besseling

Het ging moeizaam in de derde ronde van het Chevron Championship voor de Nederlandse. Dewi Weber opende nog goed vanaf haar plek net buiten de top-20, maar na een birdie op hole 3 kwam er met bogeys op zes en zeven wat zand in de motor. Hoewel ze de turn na een birdie op acht nog in level par bereikte, ging het na de turn mis voor de speelster van de LPGA.

Niet één birdie wist Weber nog te maken op weg naar het clubhuis en omdat ze wel vier keer een bogey op haar kaart moest schrijven, zakte ze een goede twintig plaatsen op het leaderboard. Met een tussentotaal van +1 vind ze zichzelf met nog achttien holes te spelen terug op de gedeeld 42ste plaats en lijkt een topnotering buiten bereik.

Bovenin lijkt het een ongekend spannend slot te worden in het eerste Major van het jaar. Met -10 voeren de Amerikanen Allisen Corpuz en Angel Yin het veld aan, maar met een trio speelsters op -8 en voormalig nummer 1 van de wereld Nelly Korda op -8 is alles nog mogelijk op de live door Ziggo uitgezonden slotronde.

In de laatste ronde van het door Lucas Hebert na een play-off gewonnen ISPS Handa Championship bleef de top-20 net buiten bereik voor Wil Besseling. Besseling die zaterdag met een ronde boven par de kansen op een echt hoge klassering uit handen gaf, herstelde zich prima met een slotronde in 69 slagen en klom daarmee weer wat op het leaderboard.

Voor de lange Noord-Hollander betekende de 23ste plaats zijn een na beste finish van het seizoen tot nu toe, na eerder in Ras al Khaimah net buiten de top-10 te zijn geëindigd.

Joost Luiten tekende net als zijn landgenoot op de slotdag voor een 69 maar omdat Nederlands nummer 1 dat deed vanuit een positie lager op het leaderboard moest hij genoegen nemen met een plaats net buiten de top-50 (T51), zijn minste finish van het zo goed begonnen seizoen tot nu toe.

Om tot een winnaar te komen was er in Japan een verlenging nodig. Nadat Aaron Cockerill knap extra holes af had weten te dwingen trok de Australier Lucas Herbert op de tweede extra hole de wedstrijd met een birdie definitief naar zich toe en boekte daarmee alweer de derde zege op het hoogste Europese niveau.

In de Copa Sotogrande was er geen Nederlands succes. In de grote amateurwedstrijd had bij de mannen Jack Ingham met nog een ronde te spelen nog zicht op een podiumplaats maar na een slotronde in 78 slagen vond hij zijn naam terug op de gedeeld 15e plaats (+8), waarmee hij desondanks wel ruim de beste Nederlandse man waarmee hij in grote mate bijdroeg aan de zesde plaats voor de Nederlandse mannen in de teamuitslag. De Nederlandse vrouwen kwamen als team niet verder dan de negende plaats.

Tour
  • Golfsupport