Weber maakt indruk

Nauwelijks een week geleden hoorde ze dat ze mee mocht doen aan het eerste Major van het jaar, halverwege het Chevron Championship heeft Dewi Weber uitzicht op een absolute topnotering.

weber

Charley Hull, Emily Kristine Pedersen, Lexi Thompson, zelfs Lydia Ko, vonden hun naam vrijdagavond aan de verkeerde kant van de cutline. De gekende namen lijken daarmee het weekend te gaan missen in het Chevron Championship eerste Major van het seizoen. Lijken, want door invallende duisternis kon de tweede ronde niet worden afgemaakt en wordt pas zaterdag duidelijk wie zich plaatst voor de tweede helft van het toernooi.

Die zekerheid is er al wel voor de enige Nederlandse troef in het veld, Dewi Weber. De Groningse begon de dag precies op de cutline en wist dus dat ze goede kansen had het weekend te halen maar dat daarvoor wel een goede tweede ronde nodig was.

En dat was precies wat Weber deed.

Ze was goed van de tee (11 van de 14 fairways) en degelijk op de green (28 putts) en legde daarmee de basis voor een uitstekende tweede ronde. Op tien begonnen startte ze met zeven opeenvolgende parren voordat ze vlak voor de turn haar eerste slagen won. Zowel op zeventien als op achttien maakte ze birdie om alvast afstand te nemen van de cutline.

Na het keerpunt leverde ze door een bogey op de par-3 vierde weliswaar weer een paar plekjes in, haar plaats in het weekend kwam daarmee niet in gevaar. En toen ze kwam met een ijzersterk eindschot van drie opeenvolgende birdies op zeven, acht en negen, was niet alleen de plek in het weekend zeker, maar lonkt plots ook een topnotering. Voorlopig staat de 26-jarige Nederlandse gedeeld zeventiende en komt ze maar één slag te kort voor de top-10.

World
  • LET / Tristan Jones