Degelijke start Weber

Met een ronde net boven par staat de Nederlandse er goed voor in het Chevron Championship. Het halen van het weekend is nog lang niet zeker, maar de basis voor een langer verblijf is gelegd.

weber

Na zes holes op de lastig spelende baan leek een hoge score in de maak voor de speelster van de LPGA. Met bogeys op twee, vier en zes vond de Groningse zichzelf terug in de lagere regionen van het leaderboard.

De bogey op de par-4 zesde bleek echter meteen de laatste van de dag. Op de resterende twaalf holes leverde Weber geen enkele slag meer in, en omdat ze wel een paar slagen terug won - op de par-5 achtste en de par-4 vijftiende maakte ze birdie - speelde ze zichzelf weer wat omhoog op het leaderboard en vond ze zichzelf terug aan de goede kant van de cutline.

Er is met de gedeeld 51ste plaats en een score van +1 echter geen enkele marge met de cutline en om kans te maken om door te mogen naar het weekend heeft Weber zeker nog een ronde als op dag 1 nodig. Iets wat, gelet op haar sterke spel, zeker tot de mogelijkheden behoort, en wie weet wat nog meer.

De leiding in de wedstrijd is met -5 in handen van Peiyun Chien. De 32-jarige speelt al sinds 2017 op de LPGA maar is daar bepaald geen hoogvlieger met niet meer dan enkele top-10 noteringen achter haar naam. Haar beste resultaat is een gedeeld vierde plaats...vorige week behaald in het Lotte Championship.

Tour
  • LET