Woods weer onder het mes

Het pijnlijke beeld van een op Augusta National strompelende Tiger Woods is (voorlopig?) het laatste beeld van de voormalig nummer 1 op de golfbaan. Voor de zoveelste keer moest hij onder het mes.

tiger woods

'Eerder vandaag heeft Tiger een subtalaire fusie aan zijn enkel ondergaan om de klachten die hij ondervond als gevolg van een eerdere fractuur aan het sprongbeen te verhelpen. De operatie is goed verlopen en Tiger kijkt er naar uit om te beginnen met zijn revalidatie.'

Met deze korte verklaring op zijn website maakte Woods bekend dat hij opnieuw onder het mes was geweest, dat zijn bij het eenzijdige ongeluk zwaar geraakte rechterbeen nog altijd een zorgenkindje is, dat hij niet voor niets uitstapte tijdens The Masters.

Hoewel hij nog niet eens zo heel lang geleden aankondigde fit genoeg te zijn om een toernooi te spelen, en bij die gelegenheid ook aangaf zich voor dit seizoen te richten op de Majors, kan er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nu al een streep door de rest van zijn golfjaar. De ingreep, waarbij een deel van de enkel wordt vastgezet, mag dan goed verlopen zijn, de revalidatie zal lang gaan duren. Hoewel er in de verklaring met geen woord over werd gerept, liet een medisch specialist weten dat er voor deze ingreep zomaar een half jaar tot een jaar herstel staat.

Sinds Woods in februari 2021 bijna zijn been verloor bij het ongeluk even buiten Los Angeles, verscheen hij slechts vijf keer aan de start van een toernooi en speelde hij slechts twee keer alle 72 holes, hoewel hij in twee van de toernooien waar hij minder dan vier rondes speelde wel de cut haalde.

Dat Woods zal proberen weer fit te worden is vrijwel zeker. Tegelijkertijd is de vraag gerechtvaardigd wat het broze lijf nog kan hebben.

'Ik weet niet hoeveel golf ik nog in me heb. Ik moet blij zijn dat ik mijn rechterbeen uberhaupt nog heb. Het is zwaar geweest en zal dat altijd blijven. Mijn been, mijn lichaam, zal nooit meer hetzelfde zijn, maar als dit mijn toekomst is dan heb ik daar vrede mee', liet de inmiddels 47-jarige Woods aan de vooravond van The Masters weten.

Tour
  • Pro Shots