TaylorMade BRNR mini-driver

Hij is kleiner dan een driver, maar groter dan een houten-3. De BRNR mini-driver van TaylorMade combineert lengte en accuratesse van de tee.

TaylorMade BRNR mini-driver

Halverwege de jaren '90 maakte de Ti Bubble 2 mini-driver furore op de tour. De pro's gebruikten 'm vooral van de tee op smalle par-4's waar het vinden van de fairway essentieel was, maar je nog wel flink wat afstand wilde overbruggen. Anno 2023 borduurt TaylorMade voort op dit principe met de BRNR mini-driver.

De nieuweling is met zijn koperkleurige details en old school headcover qua uiterlijk een knipoog naar zin illustere voorganger, maar vergis je niet: er zit hypermoderne technologie onder die retro look.

Zo is de 304 cc grote clubhoofd (een normale driver is 360 cc) uitgerust met twee verwisselbare zoolgewichten van 13 en 1,5 gram om de balvlucht en spin te beïnvloeden. Met het zware gewicht achterin heb je de optimale mix van afstand en vergevingsgezindheid. Plaats je de 13 gram voorin, dan produceert de BRNR een lagere balvlucht met minder spin en veel rol.

Ook is hij voorzien van een moderne versie van de K-sole, die de weerstand met de grond vermindert en balcontact consistenter maakt. Hij doet dus niet alleen zijn werk van de tee, maar je kunt 'm ook van het gras gebruiken. Kun je eindelijk die (mini) 'driver off the deck' slaan.

De BRNR mini driver is verkrijgbaar met 11.5º en 13.5º loft en richt zich op een brede groep golfers, met twee typen spelers in het bijzonder.


1. Goede golfers die meer accuratesse van de tee wensen en door hun hoge swingsnelheid toch weinig lengte inleveren ten opzichte van de driver. Deze spelers kunnen 'm ook van het gras gebruiken.


2. Golfers die moeite hebben met hun driver. In het bijzonder als ze naar beneden slaan en het lastig vinden om met een groot clubhoofd de juiste vertrekhoek te krijgen. Zijn kiezen vaak voor een houten-3, maar de mini driver slaat makkelijker omdat het clubblad groter is.

Prijs: € 479