Weber: 'Tevreden over dit begin'

De 23ste plaats in haar eerste wedstrijd van het seizoen was op zichzelf al goed, maar de bonus die ze ermee verdiende gaf de seizoensstart extra glans.

weber

Voor Dewi Weber was het Lotte Championship van afgelopen weekend het eerste toernooi in lange tijd. Sinds de Qualifying School van half december speelde de Nederlandse geen officiele wedstrijd meer. De eerste wedstrijden van het seizoen van de LPGA waren ingecalculeerde gemiste toernooien, maar dat ze ook de eerste full field events toe moest kijken, was een teleurstelling voor de speelster van de LPGA. En hoewel ze eerder in actie had willen komen in wedstrijdverband, keek ze na haar eerste toernooi met een goed gevoel terug op de voorbije maanden.

'Ik heb echt een heel lang off-season gehad maar ik heb die tijd goed benut. Ik heb aan wat dingen gewerkt, ik heb veel getraind en veel wedstrijdjes op de club gespeeld, met Anne en andere speelsters die hier lid zijn. Ik wist dat ik een goed resultaat nodig had, in elk geval de cut moest halen, om goed uit de re-shuffle te komen, na de eerste paar toernooien. Dat was dus ook het eerste doel voor deze week.'

Dat eerste doel haalde Weber vrij eenvoudig, merkte ze zelf ook op.

'Ik zat ruim in het weekend en daar was het in het weekend mijn doel om gewoon zo goed mogelijk te spelen. Ik ben zeker blij met deze 23ste plek. Een goed resultaat, veel punten binnen geharkt en als bonus mag ik nu starten in het Major deze week' keek ze direct vooruit naar het Chevron Championship, het eerste Major voor de vrouwen van 2023 waarvoor ze zich door haar resultaat van deze week plaatste.

'Goed uit de startblokken komen is zeker belangrijk en ik denk dat ik dat gedaan heb. Natuurlijk heb ik foutjes gemaakt, maar ik al met al ben ik zeker tevreden. Ik ben goed met de spanning omgegaan en mag me nu klaarmaken voor het Chevron.'

Tour
  • Golfsupport