De regen wint

De derde ronde van The Masters is afgebroken omdat zelfs de greens van Augusta National het regenwater niet meer konden afvoeren. Het wordt morgen een lange dag.

De regen wint

Het was afzien vandaag op Augusta National. Voor de patrons, die hun favorieten tussen een woud van paraplu's moesten zien te volgen. Voor de caddies, die de onmogelijke opdracht hadden hun broodheren elke keer weer een droge club aan te reiken. En voor de spelers, die de normaal al zo lastige golfbaan moesten zien te temmen in de regen, met wind en ijskoude handen.

Een flink deel van de spelers moest vroeg het bed uit om de tweede ronde te voltooien. Dankzij late bogeys van vriend Justin Thomas haalde Tiger Woods zijn 23ste cut op rij op The Masters, maar of de zwaar hinkende 15-voudige Majorwinnaar daar nu heel blij mee was... In de eerste zeven holes van zijn derde ronde verloor hij zes slagen, waarmee je eigenlijk alleen maar kunt spreken van een martelgang.

In de loodzware ochtendronde hield Jon Rahm zich razend knap staande met een 69 (-3), waarmee hij de achterstand op Brooks Koepka (-12) wist te beperken tot twee slagen. Maar in het begin van de derde ronde bleek dat die extra inspanning niet zonder gevolgen was. Door bogeys op hole-4 en -5 zakte de Spanjaard terug naar -9, terwijl de overnight leader na een goede nachtrust de fouten van de kaart wist te houden. Koepka begint morgen op -13 met een comfortabele voorsprong aan zijn resterende 28 holes van The Masters 2023.

Dat zijn nog een hoop holes, en de nachtmerrie van de PGA Tour – een LIV-speler die het eerste Major van het jaar wint – kan nog worden afgewend, maar Koepka is sinds jaren blessurevrij, speelt vol vertrouwen en heeft eigenlijk alleen Rahm nog in zijn achteruitkijkspiegel – en echt dichtbij staat de nummer 3 van de wereld niet.

Amateur Sam Bennett is weggezakt naar -6, terwijl Cantlay, Fitzpatrick, Morikawa en Hovland nog een slag meer goed moeten maken. Over nachtmerries voor de PGA Tour gesproken: op -4 vinden we de naam van Phil Mickelson. Tijdens het Champions Diner schijnt de 52-jarige niets gezegd schijnt te hebben, maar je kunt niet ontkennen dat hij overtuigend zijn clubs laat spreken.

Om kwart over drie lokale tijd schalden de toeters door de nog overeind staande pijnbomen van Augusta National en werd besloten het spel voor vandaag stil te leggen. Het was simpelweg te nat. Morgen gaan we verder. En wellicht maandag, want er wordt nog veel meer regen voorspeld.

Gaat het nog spannend worden of trapt Koepka het gaspedaal meteen meedogenloos diep in en cruiset hij zonder omkijken door naar zijn vijfde Major?

Hou er rekening mee dat de uitzending van Ziggo Sport morgen vroeger begint dan staat aangegeven.

Tour
  • Pro Shots