Golfers Magazine 3

Trainen met TrackMan • 15 jaar Rory op de tour • Golfbanen en klimaat • par-3 over water • Guido van der Valk is nog lang niet klaar • Ben Hogan en de gemiste Grand Slam • Tweedehands materiaal, doen of niet?

Golfers Magazine 3

Het derde nummer van dit seizoen ligt in de winkel. Heb je 'm liever standaard elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

Heeft jouw teaching pro een launch monitor staan? Data kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om zwakke punten in je swing op te sporen. Roberto Schuit analyseert veelvoorkomende fouten en geeft tips om hier wat aan te doen.
Het is ruim vijftien jaar geleden dat Rory McIlroy, met een bos vol krullen en het babyvet nog op de wangen, in The Open van 2007 als beste amateur eindigde. We kijken terug op het eerste deel van een indrukwekkende carrière. 
De i230-ijzers zitten in de tas bij Viktor Hovland en Tyrrell Hatton, maar ook een clubgolfer met handicap 10 kan ermee uit de voeten. Ook testen we de nieuwe Dynapower driver van Wilson, schoen van Skechers en Cleveland-wedges.
Elke golfer weet hoe intimiderend een par-3 over water kan zijn. We duiken in de data en kijken of die angst terecht is. En natuurlijk wat de strategie moet zijn om dit soort holes succesvol te spelen.
Al vijftien jaar verdient Guido van der Valk in Azië een prima boterham op de golfbaan. Onlangs stond hij voor de vijfde keer met de bokaal in handen. Tijd om hem te bellen dus. 'Ik ben nog lang niet uitgespeeld.'
Op Marktplaats en in webwinkels is een enorme hoeveelheid gebruikt golfmateriaal te vinden. Maat wat kun je prima tweedehands kopen en wanneer wordt de gok eigenlijk te groot? Een aantal punten waar je op moet letten.
Volgende maand maken tientallen amateurs hun opwachting in het KLM Open voor die ene slag bij Beat the Pro, dat van een experiment is uitgegroeid tot een vast element van het toernooi. 'Ik ben nog nooit zó zenuwachtig geweest.'
Nederland heeft een rijke golfgeschiedenis. En nog nooit werd daar zo diepgravend over geschreven als in dit indrukwekkende boek. We hebben een exclusieve voorpublicatie.
Het weer heeft een steeds sterkere invloed op golfbanen. De ene keer is het te nat, de andere keer weer maandenlang gortdroog. Wat zijn de grootste klimaatproblemen en wat is daaraan te doen?
In 1953 won Ben Hogan als eerste speler ooit achtereenvolgens The Masters, het U.S. Open en The Open. Maar omdat het PGA Championship tegelijkertijd werd gespeeld, kwam die Grand Slam er nooit.