Van Meijel komt net tekort

Na een valse start van de slotdag lukte het de Nederlander niet meer de koppositie te heroveren. Uiteindelijk werd Van Meijel vierde in India. Teleurstellend, maar met ruim voldoende aanknopingspunten voor de nabije toekomst. 'Genoeg goeds om mee te nemen naar de rest van het seizoen.'

lars van meijel

De voorsprong van twee slagen waarmee Van Meijel naar de slotdag ging was na twee holes al helemaal verdwenen nadat hij zowel op de eerste als op de tweede hole een bogey moest noteren.

'Ik begon vandaag niet goed. Ik sla twee drives links en mis vervolgens een korte parputt. Was het spanning? Geen idee, als het er al was voelde ik dat niet in elk geval', keek Van Meijel na afloop van de ronde terug op het toernooi waarin hij uiteindelijk genoegen moest nemen met de vierde plaats, na een slotronde in één boven par. Na de twee vroege bogeys leverde hij lang geen enkele slag meer in, won er twee om weer kort achter de latere winnaar Coussaud te komen, maar een bogey op de slothole ('Mijn drive ging op 340 meter van de tee in het water...ik snap nog steeds niet hoe ik dat gehaald heb') haalde definitief een streep door zijn titelkansen en aspiraties.

Hoewel Van Meijel baalde dat hij het niet af had kunnen maken op de slotdag van The Challenge presented by KGA, was hij vooral erg tevreden over het vertoonde spel van afgelopen week.

'Ik speelde erg goed de eerste drie dagen en pakte mijn kansen als ze er waren. Ik werk sinds een paar weken met Rob Mouwen (puttingcoach, red) en dat zag ik hier de afgelopen dagen eigenlijk meteen terug. Dat neem ik zeker mee naar de rest van het seizoen. We zijn nu drie weken vrij, spelen dan in Abu Dhabi waarna het seizoen in Europa echt gaat beginnen. Lekker om voor het zover is alweer een keer in contention te zijn geweest.'

Tour
  • Golfsupport