Shot Scope X5

Shot Scope, expert op het gebied van shot tracking, introduceert een nieuw gps-golfhorloge. De X5 vertelt je niet alleen de afstand tot de vlag en hindernissen, maar houdt ook al je slagen bij.

Shot Scope X5

Dat Shot Scope een grote jongen op het gebied van gps, rangefinders en shot tracking-technologie is, bewijst de producent nog maar eens met de nieuwe X5. Onder het stijlvolle uiterlijk met keramische bezel en aanpasbaar touchscreen gaat een werkpaard schuil dat al je slagen onthoudt, je scores noteert en de afstanden naar de green, hindernissen en doglegs geeft.

Naast afstanden tot de voorkant, het midden en de achterkant van de green, kun je ook nog een stap accurater te werk gaan. Vanaf elke locatie in de baan geeft de nieuwe X5 de vorm van de green aan, zodat je de vlag naar de correcte locatie voor die dag kunt slepen, waarna je de precieze afstand krijgt. Bij hindernissen krijg je de afstand tot de voor- en achterkant. Er zijn wereldwijd 36.000 banen voorgeladen.

Birdies, parren en die zeldzame bogey kun je noteren op de nieuwe digitale scorekaart. Ook houdt de X5 je stappen bij en zijn er vijf digitale wijzerplaten beschikbaar om het horloge na de ronde een meer alledaags uiterlijk te geven.

Voor de shot tracking-functie hoef je alleen je clubs van de meegeleverde sensoren te voorzien. Deze zijn iets dikker dan de voorgaande generatie om de accuratesse te verbeteren. Volgens Shot Scope zijn ze nu tot op twaalf centimeter nauwkeurig. Met hun gewicht van slechts 1,2 gram hebben ze geen effect op je swing.

Verder zijn er geen kosten verbonden aan het dataplatform dat meer dan honderd prestatiestatistieken biedt. En de software krijgt regelmatig gratis updates, zoals een weergave van complete holes later dit jaar.

Prijs: € 350.