Luiten: ‘Steady ronde’

Luiten voegde aan de 67 van donderdag bogeyvrije 68 toe op de par-72 baan van Steyn City. Met een totaal van negen onder par staat de nummer een van ons land in het Jonsson Workwear Open de veertiende plaats. Wil Besseling en Daan Huizing haalden de cut niet.

Joost Luiten

‘Steady ronde’, zo omschreef Joost Luiten de tweede achttien holes op de baan die even buiten Johannesburg ligt. Vorig jaar werd hier het Steyn City Open gespeeld. Toen werd hij er met een score van zestien onder tiende.
‘Misschien had ik een of twee birdies meer kunnen maken’, aldus Luiten. ‘Maar ik ben tevreden over mijn spel en ik zit er nog goed bij.’
In zijn laatste drie toernooien behaalde Joost Luiten evenzovele top-10 plaatsen: derde in zowel Thailand als India en negende in het SDC Championship.
‘Die negende plaats van vorige week had niet slechter kunnen zijn’, zegt hij. ‘Op zondag viel er werkelijk geen putt.’

De start van het seizoen 2023 was zo goed dat Joost Luiten zestiende staat op de jaarranglijst van de DP World Tour. Zijn kaart voor 2024 is nu al veilig en dus kijkt Luiten alleen maar naar boven. ‘Mijn spel geeft mentaal veel rust’, zegt hij. ‘Ik kan aanvallend spelen zonder mij zorgen te maken.’
Na dit toernooi in Zuid-Afrika heeft het gros van de spelers op de DP World Tour tot 20 april vrijaf. Ook alle vier de Nederlanders.
‘Maar ik wil gewoon doortrainen en nu het weer beter wordt, kan dat ook in Nederland’, aldus Luiten. ‘Ik wil ook fysiek wat doen en er zijn een paar sponsordagen. Voor je het weet zijn die drie weken voorbij, ook al omdat ik een paar dagen eerder naar Japan wil. Ik heb er nog nooit gespeeld en een paar dagen Tokio is niet verkeerd.’

De cut viel in het Jonsson Workwear Open (stand en live scoring) op vijf onder par. De lat lag voor Wil Besseling en Daan Huizing te hoog.
Besseling kwam met een tweede ronde in 72 slagen tot -1. Huizing bleef ondanks een goede finish met een 69 op -4 steken.
Nick Bachem gaat na 36 holes aan de leiding. In pas zijn twaalfde toernooi op het hoogste niveau staat de 23-jarige Duitser met dertien onder (65 -66) een slag voor de Fin Sami Välimäki en de Frans man Romain Langasque.

Challenge Tour
Na 36 holes staat Lars van Meijel met een score van -5 (71 - 68) 0p de dertigste plaats in de Indiase Duncan Taylor Black Bull Challenge (stand en live scoring). Vince van Veen (77 -71) miste met +4 de cut op zeven slagen.

Tour
  • Golfsupport.nl