Perfecte neary

Hij is een van de voorstanders voor het beperken van de afstand die de bal af kan leggen, maar voorlopig profiteert Rory McIlroy volop van zijn lengte. Of zou je een drive van 350 meter tot op net meer dan een meter van de hole anders willen noemen?

rory mcilroy

Een week geleden gaf de Noord-Ier nog aan te twijfelen over zijn driver, maar in de tweede ronde van het WGC Dell Matchplay liet hij zien dat hij inmiddels dik tevreden is met de langste club uit zijn tas.

Op de slothole van zijn tweede partij het matchplaykampioenschap in Texas, bij een stand van 1up, sloeg hij op de par-4 achttiende zijn drive tot op iets meer dan een meter van de hole om de partij met een eagle definitief naar zich toe te trekken na eerder in de partij ruim achter te hebben gestaan.

'Ik ben trots dat ik ben blijven knokken nadat ik zo vroeg 3down stond en dat het me aan het eind lukte de slagen te produceren om de partij over de streep te trekken.'

Door zijn zege tegen McCarthy is koploper in zijn groep, maar net als in elke andere groep is er nog niets beslist: bij een nederlaag kan ook McIlroy nog zijn koffers pakken. Net zoals dat bijvoorbeeld geldt voor de nog zonder puntverlies zijnde Scheffler, Homa, Finau of Schauffele Spanning volop dus nog in de derde groepsronde.

Tour
  • ProShots