'Je tekent toch ook geen snor op de Mona Lisa'

Zitten rommelen aan de beroemdste brug in golf? Hoe haal je het in je hoofd.

Swilcan bridge

Tja, als de beroemdste brug in golf vrij toegankelijk is voor golfers en toeristen – de St Andrews Old Course ligt op openbaar terrein – dan gaan er flink wat voetstappen overheen.

Op de Swilcan Bridge zwaaiden de grote iconen uit de golfsport voor het laatst naar hun publiek, wat dit logischerwijs dé plek voor een selfie maakt. En dat resulteert vooral in de wintermaanden, als het gras niet groeit, in een kaalgetrapt stuk golfbaan.

De St Andrews Links Trust dacht hier een oplossing voor te hebben gevonden en breidde de basis van de meer dan zes eeuwen oude brug uit met een stenen terras. Simpel en... afzichtelijk.

Op social media ventileerden golfliefhebbers uit de hele wereld hun afkeer van deze opzichtige patio. Zou een jacuzzi de volgende stap zijn? Het was alsof er een snor op de Mona Lisa was getekend. Schande.

Al na drie dagen bezweek het bestuur onder de druk en werd de heilige grond hersteld in zijn originele, zanderige staat. Een wijs besluit. Dit is de Old Course, niet Augusta National waar ze niet te beroerd zijn om het gras groen te verven.