De een is gek en de ander is een clown

Masters-kampioen Fred Couples was onverbiddelijk in zijn oordeel over de LIV-golfers Phil Mickelson, Sergio Garcia en Cameron Smith. En impliciet ook over de manier waarop Greg Norman spelers betaalt.

Phil Mickelson

Couples won The Masters in 1992 en het Players Championship in 1996. Hij was succesvol in dertien andere wedstrijden van de PGA Tour, kwam vaak uit in de Ryder Cup en was captain van het Amerikaanse Presidents Cup-team.
De 63-jarige speler komt nu uit op de Amerikaanse Senior Tour en die bivakkeert deze week in zijn woonplaats: Newport, Californië.

Daar was Couples deze week te gast bij een sponsorontbijt en het bleek dat de Amerikaan klaarwakker was, zo noteerde een verslaggever van een regionale krant, de Orange County Register.
Het was al bekend dat Fred Couples allesbehalve een bewonderaar van de LIV Tour is. Hij had geen moeite om daar een schepje bovenop te doen.

‘Als je de 52-jarige Phil Mickelson 200 miljoen geeft om een 74 en een 75 te laten noteren - God bless you’, aldus Couples. In zijn ogen is Mickelson wel een van de tien beste spelers ooit en hij mag ‘m ook wel. Maar hij vindt Phil als het over LIV gaat een dwaas.

Couples had het ook over ‘de speler die The Players en The Open won ‘- zonder zijn naam te noemen. Hij had het natuurlijk over Cameron Smith die nu zo blij is dat hij eindelijk naar de verjaardagen en huwelijken van zijn vrienden kan gaan. Fred Couples: ‘Ik vind dat komisch, want mijn favoriete speler ooit heeft vijf kinderen, veertig kleinkinderen en hij heeft nooit iets gemist. En dat was Jack Nicklaus.’

‘Ik erger mij ook aan al die andere clowns, zoals Sergio Garcia met zijn kritiek op een referee van de PGA Tour, vlak voor hij naar LIV Golf ging.’

World
  • Golfsupport.nl