Gleneagles opnieuw nummer 1

'Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand niet dacht dat Gleneagles, 'hun happy place' was'

gleneagles

Gleneagles, het iconische Schotse hotel en wereldwijde luxebestemming, mag zich opnieuw het nummer 1 Golf Resort 2023 van het VK en Ierland noemen, een onderscheiding die ze nu al acht jaar op rij mogen voeren.

Het 850 hectare grote Perthshire-landgoed - de enige locatie in Europa waar zowel de Ryder Cup (2014) als de Solheim Cup (2019) werden gehouden - was opnieuw de duidelijke nummer 1 in de Top 100-ranglijst van Golf World, beoordeeld door een onafhankelijk panel van de industrie experts en golfliefhebbers.

The Glorious Playground kreeg een bijna perfecte score en kreeg alle punten in de subcategorieën 'cursussen', 'accommodatie' en 'voorzieningen', wat de aantrekkingskracht onderstreept van de drie kampioenschapsgolfbanen van het landgoed, het wereldberoemde luxe hotel en de meer dan 50 outdoor-activiteiten die beschikbaar zijn voor gasten.

Alle drie de 18-holes golfbanen van Gleneagles - The King's, The Queen's en de door Jack Nicklaus ontworpen PGA Centenary - komen ook sterk voor in een zojuist uitgebrachte Top 100 Schotse banenranglijst van dezelfde uitgever. The King's, beschouwd als een van James Braid's klassiekers, is de hoogst genoteerde binnenlandse golfbaan in Schotland, op nummer 14.

'Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand niet dacht dat Gleneagles, zoals ze tegenwoordig zeggen, 'hun happy place' was. Gleneagles is het beste resort in het Verenigd Koninkrijk,' zegt Chris Bertram, Top 100 Courses & Resorts Editor, Today's Golfer.