Houden we het gezellig?

De als vraag verpakte opdracht zal velen bekend in de oren klinken van de momenten dat de discussie aan de eettafel wat al te hoog op dreigt te lopen. Zal Scheffler ze ook uit moeten spreken?

masters

Als gastheer van het kampioensdiner is de vraag hem de afgelopen tijd meermaals gesteld. Wat gaat er gebeuren aan de vooravond van The Masters, als de kampioenen van weleer elkaar treffen voor het traditionele Champions Dinner nu een deel van hen op de LIV Tour speelt en er veel onvriendelijkheden over en weer zijn uitgewisseld?

Als het aan gastheer Scheffler ligt niets, althans, hij kan het zich niet voorstellen. 'We moeten toch in staat zijn de discussiepunten één avond terzijde te leggen, het toernooi en zijn geschiedenis te eren, en een mooie avond te hebben samen?', zei hij hoopvol toen hem er onlangs naar gevraagd werd.

'Het feit dat sommige jongens besloten ergens anders te gaan spelen betekent toch niet dat we geen vrienden kunnen zijn? Dat ben ik dus ook nog en ik denk niet dat ik daar de enige in ben. Dus ja, ik reken op een gezellige avond', wilde de winnaar van The Masters van afgelopen jaar van geen onrust of spanning weten.

Misschien dat de keuze van het menu wel bijdraagt aan de rust aan tafel. Waar in het verleden winnaars nog wel eens uit wilden pakken met opvallende gerechten uit hun vaderland, laat The MasterScheff ook met zijn dinerkeuze zien geen man van uitspattingen te zijn. De oud-kampioenen krijgen cheesburgers, garnalen, een soepje, steak of vis en een eenvoudig chocolate chip cookie met ijs als dessert. Daar zal niemand iemand over in de haren vliegen.

World
  • istock