Scheffler verpulvert de concurrentie

Scottie Scheffler zette zijn collega's in The Players op maar liefst vijf slagen achterstand en heroverde de eerste positie op de wereldranglijst.

Scheffler verpulvert de concurrentie

De 26-jarige Texaan begon de slotronde met twee slagen voorsprong, maar kon die niet uitbouwen. Sterker nog, door zijn voorzichtige start met zes parren en een bogey, konden Hideki Matsuyama, Max Homa, Viktor Hovland en Tyrrell Hatton zelfs aanklampen.

Vanaf hole acht gaf Scheffler de hoopvollen echter het nakijken met vijf birdies op rij. 'Ik wilde een zo groot mogelijke voorsprong opbouwen', was zijn verklaring, want op waterrijke slotholes van TPC Sawgrass kunnen de slagen je zomaar om de oren vliegen.

Toen hij de eilandgreen van hole zeventien had gevonden, kon hij opgelucht ademhalen. Zijn vierde overwinning in zes starts was bijna een feit. En het was een hele mooie. Twee keer op rij het Phoenix Open winnen is mooi, maar The Players draagt niet voor niets de bijnaam 'het vijfde Major', en is van een andere categorie. Na Tiger Woods en Jack Nicklaus is hij de derde speler in de geschiedenis die gelijktijdig de titel van The Masters en The Players in bezit heeft.

Omdat John Rahm zich ziek moest terugtrekken en Rory McIlroy ruzie had met zijn driver en de cut miste, heroverde Scheffler tevens de hoogste positie op de wereldranglijst.

Tyrrell Hatton tekende met 29 slagen (zes birdies!) voor de laagste 'back nine' in de geschiedenis van het toernooi en werd na een afsluitende 65 (-7) tweede op -12. Knap, maar nog steeds op vijf slagen van koning Scottie.

Leaderboard

Tour
  • Pro Shots