Bezuidenhout imponeert

Net als vorig jaar wordt The Players gehinderd door slecht weer. Zaterdag begint met het voltooien van de tweede ronde: niet minder dan 71 van de 143 spelers moeten vroeg de baan in.

Christiaan Bezuidenhout

Vrijdag werd het spel om 22.27 uur onze tijd vanwege onweer gestaakt. De herstart van de tweede ronde zal om 13.00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden. De mannen die de cut halen op de par-72 baan van de TPC Sawgrass zullen vanaf 16.40 uur - in drieballen en vanaf twee tees - beginnen aan ronde drie.
Vooralsnog voeren de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout (foto boven) en de Canadees Adam Svensson het klassement aan. De twee staan na respectievelijk veertien en elf holes op acht onder par.
De Amerikaan Ben Griffin is al binnen (67-71) met zes onder. Hij deelt de derde plaats met Min Woo Lee (vijftien holes gespeeld) en Collin Morikawa (elf holes).
Scottie Scheffler, tweede op de wereldranglijst, staat er ook prima voor: de Texaan is vijf onder par na tien holes.

Maar voor de andere mannen uit de top-3 ligt het geheel anders. ’s Werelds nummer Jon Rahm gaf vanwege maagklachten al op voor de tweede ronde begon. Rory McIlroy (derde op de ranking) heeft na tien holes een totaal van zes boven par achter zijn naam. Om de cut te halen (mogelijk twee boven) zal de Noord-Ier zaterdagochtend iets moeten doen wat hij op donderdag en vrijdag niet deed: goed spelen.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 19.00 tot ongeveer 24.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Pro Shots