'Overlopers mogen nooit meer terug'

Wat betreft Matt Fitzpatrick mogen spelers die de overstap naar LIV maakten nooit meer in actie komen op de PGA Tour. 'Jij dacht toch dat het gras groener was?'

fitzpatrick

De geruchten dat meerdere spelers van LIV overwegen om terug te keren naar de PGA Tour, worden steeds hardnekkiger. Of dat nu komt omdat de prijzengelden op de PGA Tour steeds hoger worden, of omdat de beloftes van LIV niet waar worden gemaakt (denk aan wereldranglijstpunten) is wat betreft de Engelsman niet relevant.

'Ik zou persoonlijk erg teleurgesteld zijn als dat gaat gebeuren. Je hebt zelf de keuze gemaakt om de PGA Tour te verlaten, je hebt het aanbod van LIV aangepakt, dan moet je de gevolgen accepteren als het gras bij de buren toch niet groener blijkt te zijn en ik denk niet dat ik de enige ben die er zo over denkt.

Waar de winnaar van het U.S. Open stellig is over de (on)mogelijkheid voor spelers om terug te keren naar de PGA Tour, erkende hij geen probleem te hebben om met de overstappers in een team te spelen voor de Ryder Cup.

'Voor de Ryder Cup wil je gewoon de twaalf beste spelers op kunnen stellen om zo de meeste kans te hebben om de beker te winnen. Dat zou het doel moeten zijn, niet de vraag wie dat dan mogen of moeten zijn.'

World
  • Golfsupport