Driver McIlroy te 'hot'

Rory McIlroy speelt deze week met een andere driver in zijn tas omdat hij bang is dat zijn vertrouwde exemplaar niet meer aan de regels voldoet.

Driver McIlroy te 'hot'

De Noord-Ier ruilde zijn TaylorMade Stealth Plus-driver – waarmee hij vorig jaar zowel de FedEx Cup als de Race to Dubai won – in voor de nieuwe Stealth 2 Plus. Met frisse tegenzin.

'Ik zou hem het liefst blijven gebruiken, want het is lastig om een driver te vinden die precies hetzelfde is', aldus de Noord-Ier. 'Maar als je een driver zo lang gebruikt, wordt hij een beetje té 'hot'. Ik heb er geen vertrouwen meer in dat hij een controle zou overleven. Dat risico wil ik niet nemen.'

Producenten kunnen het trampoline-effect van een clubblad tegenwoordig zo precies bepalen dat het nét binnen de toegestanen limiet blijft Maar als je duizenden ballen op de sweetspot raakt – stel je toch eens voor... – slijt het materiaal en kan een clubblad té flexibel worden.

De test om dit te meten (Characteristic Time) is ontwikkeld voor drivers met een titanium clubblad, terwijl TaylorMade tegenwoordig dunne laagjes koolstofvezel gebruikt. Heeft dit ermee te maken? Volgens TaylorMade speelt het geen rol en zijn ze altijd in overleg met hun staff players over het beste moment om van driver te wisselen.

Rory is duidelijk nog niet helemaal comfortabel met zijn nieuwe exemplaar. Tijdens de eerste ronde was hij weliswaar derde in driving distance, maar raakte hij slechts 42,9 procent van de fairways. De eerlijkheid gebied te zeggen dat hij nooit 's werelds meest accurate driver is geweest, maar zo slecht als 183ste was hij in deze categorie nog nooit.

McIlroy opende The Players met een 76 en begint de tweede ronde op de 118de plaats.

Tour
  • Golfsupport