Tiger Woods opnieuw in opspraak

Lang leek Tiger Woods de donkere bladzijdes uit zijn leven om te hebben geslagen, maar nu dreigt opnieuw een rechtszaak en een schadeclaim.

tiger

Zes jaar lang waren Woods en Erica Herman samen, en zes jaar lang was er geen onvertogen woord te horen over (en tussen) de twee. De man die jaren terug openbaar boete moest doen wegens meervoudig overspel en een seksverslaving leek in rustiger vaarwater gekomen. Leek, want nu dreigt opnieuw een rechtszaak en een openbare oorwassing.

Naar nu bekend is geworden zijn Woods en zijn vriendin Erica Herman al sinds oktober 2022 uit elkaar en alsof dat nog niet erg genoeg is voor de 82-voudig Tourwinnaar dreigt de Amerikaanse hem voor de rechter te slepen én details over hun relatie bekend te maken.

Het is vooral dat laatste punt dat pijnlijk is. Woods liet Herman bij het begin van hun relatie, en op advies van zijn advocaten, een geheimhoudingsverklaring tekenen waarin ze er mee instemde nooit details over hun liefdesleven naar buiten te brengen.

Nu de relatie geklapt is wil Herman onder deze verklaring uit en eist ze daar bovenop ook nog een forse schadevergoeding van maar liefst dertig miljoen dollar. De verklaring is echter rechtsgeldig en Herman heeft maar een 'excuus' waarop ze deze nietig kan laten verklaren en dat is als er sprake is van seksueel geweld of intimidatie.

Hoewel Herman in haar verklaring niet op details in wil gaan heeft Woods op basis van zijn historie in elk geval de schijn tegen. Het is aan de rechter om te bepalen of die schijn voldoende is.

World
  • Golfsupport