Besseling en Meekers in top-3

Zowel op de DP World Tour als op de Ladies European Tour hoef je niet ver te zoeken om een Nederlandse vlag te vinden. In Zuid-Afrika staat Romy Meekers gedeeld derde, in Kenia Wil Besseling

romy meekers

Voor beide landgenoten is er nog een lange weg te gaan voordat de goede uitgangspositie omgezet kan worden in een goede finish, maar het begin is er.

Dat geldt in sterkere mate voor Meekers, die er op de Steenberg Golf Club al de helft van het aantal te spelen holes op heeft zitten. De Utrechtse opende het op woensdag begonnen toernooi met een fraaie 66 en stond daarmee direct derde, vier slagen achter koploper Chiara Noja. Op de tweede dag deed de piepjonge Duitse het echter iets minder goed dan de Nederlandse waardoor Meekers dichterbij kon komen op Noja maar tegelijkertijd het gat met de (nieuwe) koploper groter zag worden. Meekers tekende op dag twee voor een ronde in zeventig slagen en staat daarmee op -8, drie slagen achter Noja, maar wel al zeven achter de Zuid-Afrikaanse koploper Buhai die met -15 een behoorlijk gat heeft geslagen met de rest van het veld.

Voor Nikki Hofstede (+1) en Lauren Holmey (+2) zit het toernooi er na 36 holes, en een cut van level par, op.

Op de DP World Tour is de weg naar de finish nog langer, maar ook Wil Besseling weet dat hij er goed voor staat.

De lange Noord-Hollander opende uitstekend in Nairobi. Na veertien holes stond de nummer 324 van de wereld op -5 en hoog op het leaderboard. Een dubbel bogey op de par-4 vijftiende dreigde echter al het harde werk teniet te doen maar daar liet Besseling het niet op aan komen: met drie opeenvolgende birdies op de laatste drie holes nestelde hij zich vooralsnog op de gedeeld derde plaats.

'Zes onder is een goede score. Ik heb acht birdies gemaakt, dat doe je niet elke dag. De start van het seizoen was niet ideaal maar ik moet gewoon mijn ding blijven doen en me focussen op de goede dingen', aldus de Nederlander.

Johannes Veerman (-2) en Darius van Driel (-1) openden ook allebei onder par en staan daarmee vooralsnog aan de goede kant van de score in de door John Catlin en Dylan Mostert aangevoerde wedstrijd.

Daan Huizing die oorspronkelijk ook op het wedstrijdformulier stond moest door visumproblemen zijn plannen op het laatste moment wijzigen en speelt deze week maar staat wel op de startlijst voor de twee navolgende toernooien in Zuid-Afrika.

Tour
  • LET