Perez verdedigt titel op Bernardus

Victor Perez is te zien in het KLM Open (25-28 mei 2023). Met Adrian Meronk en de Højgaard tweeling Rasmus en Nicolai, keren ook andere Europese smaakmakers van de editie in 2022 terug op Bernardus Golf. Ook de komst van vier Nederlandse spelers op de DP World Tour, onder wie toernooi-ambassadeur Joost Luiten, is zeker.

Victor Perez

De Fransman Victor Perez (foto), die vorig jaar in een bloedstollende play-off de Nieuw-Zeelander Ryan Fox aftroefde, komt terug naar Cromvoirt.
Perez, die dit jaar al een toernooi (Abu Dhabi Golf Championships) van de Rolex Series op zijn naam schreef, is een kandidaat voor het Europese Ryder Cup-team, dat later dit jaar in Italië tegen de Verenigde Staten speelt.|
Perez voert momenteel de Race to Dubai Ranking 2023 aan, vóór Rory McIlroy.

Adrian Meronk
De Fransman is niet de enige speler die op de radar staat bij Ryder Cup-captain Luke Donald. Ook de Pool Adrian Meronk solliciteert nadrukkelijk naar een plek in het Europese team.Meronk was in 2022 in het KLM Open al heel dichtbij zijn eerste overwinning op de DP World Tour en hoefde na zijn derde plaats niet heel lang te wachten op het zoet van de overwinning. Hij won twee maanden later het sterk bezette Iers Open en voegde daar eind 2022 in Australië een tweede titel aan toe. Meronk is de huidige nummer tien van de Race to Dubai.

Nederlands kwartet
Zeker is dat dit jaar opnieuw veel Nederlanders de kans krijgen zich in het KLM Open te laten zien. De deelname van de beste ‘vier’, die bijna wekelijks op de DP World Tour spelen, is bevestigd. Joost Luiten, Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel zullen zeker afslaan op Bernardus. Laatstgenoemde was in 2021 met een vierde plaats de beste Nederlander.
Van dit viertal deed Joost Luiten het de afgelopen weken goed op de DP World Tour. Hij eindigde in twee opeenvolgende toernooien (Thailand & India) op de derde plaats en is op de weg terug. De ambassadeur van het KLM Open is inmiddels opgeklommen naar de 15de plaats in de Race to Dubai en heeft zijn tourkaart voor 2024 nu al zo goed als veiliggesteld.

KLM Open weer qualifying voor US Open
Het KLM Open is net als vorig jaar uitverkoren om mee te tellen als kwalificatietoernooi voor het US Open. Twee spelers kunnen via een klassement na vier toernooien op de DP World Tour een plek in de Amerikaanse major bemachtigen. Het KLM Open is er een van die vier toernooien, die in de periode van 4 mei tot 4 juni worden gespeeld. Langs deze weg kwalificeerde Wil Besseling zich vorig jaar voor het US Open.

Tour
  • Golfsupport.nl