Ook geduld Kirk beloond

Na 2836 dagen was Chris Kirk weer eens de sterkste op de PGA Tour, al had hij wel een play-off nodig om zijn vijfde titel veilig te stellen.

Ook Kirk draait de tijd terug

Op de DP World Tour won Marcel Siem na bijna negen jaar weer een toernooi, en Kirk moest er bijna acht jaar op wachten. Maar na deze lange pauze won de 37-jarige Amerikaan wel 'een hele mooie': de Honda Classic op de moeilijke baan van PGA National. Op de eerste extra hole schudde hij Eric Cole met een birdie van zich af.

Na 72 holes zag Kirk een totaal van -14 achter zijn naam, een record voor de Honda Classic, maar tot zijn verbazing zag hij dat een rookie op de PGA Tour tot hetzelfde totaal was gekomen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Cole met zijn 34 jaar wel een heel ervaren rookie is.

Cole (boven) is de zoon van Bobby Cole en Laura Baugh, die op de de PGA Tour en de LPGA Tour samen meer dan 650 toernooien speelden. Met de genen van zoon Eric zit het dus wel goed. Daarnaast won hij op de lagere circuits zelf ook meer dan vijftig keer, voordat hij zich na twee pogingen via de Korn Ferry Tour naar het hoogste niveau wist te knokken.

Daar doet hij het prima. In de elf toernooien die hij voor de Honda Classic speelde verdiende hij ruim 335.000 dollar en daar kwam deze week bijna negen ton bij. 'Ik heb qua technische know how en scoren veel van mijn vader geleerd, en op het mentale vlak en qua gevoel meer van mijn moeder', aldus Cole.

Zijn ouders weken de laatste ronde niet van zijn zijde en zagen hun zoon met een afsluitende 67 heel dicht in de buurt komen van een overwinning. 'Er is niets mooiers dan iemand van wie je houdt de sport zien spelen waar je van houdt', aldus zijn moeder. 'Eric is een winnaar. Hij is gewend om te winnen. Ja, dit zijn de beste spelers van de wereld, maar wat hij vandaag heeft laten zien, verrast me niet.'

Een drieputt op de slothole stond en sprookjeseinde in de weg, maar met dit resultaat verzekerde Cole zich in ieder geval van een verlengd verblijf op de plek waar hij altijd al wilde zijn: de PGA Tour.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport