Luiten blijft in de race

Ondanks twee late bogeys doet Joost Luiten voor de tweede opeenvolgende week mee om de overwinning op de DP World Tour.

joost luiten

Als zondagmorgen de laatste groep van drie spelers de baan in gaat in India, is de Nederlander die zes zeges op het hoogste niveau achter zijn naam heeft staan een van hen en gaat hij bovendien nadrukkelijk op zoek naar de zevende zege uit zijn loopbaan.

Drie slagen is de achterstand op koploper Yannik Paul slechts. De Duitser begon de dag met een ruime marge maar zag het veld door vroege bogeys snel dichterbij komen. En hoewel hij zich prima herstelde en met een 71 (-1) van de baan stapte, was de marge op de achtervolgers wel degelijk geslonken.

Marcel Siem staat met -10 het dichtst bij Paul en wist door twee afsluitende birdies het gat te beperken tot slechts een slag en lijkt daarmee de grootste uitdager van zijn landgenoot. Maar waar twee honden vechten om een been, loopt niet zelden een derde er mee heen. En laat die derde nu net Joost Luiten zijn.

Luiten leverde op de eerste negen maar een slag in en zette daar vier birdies tegenover om op te rukken naar de tweede plaats, een positie die hij lang vast leek te houden, tot hij echter in het zicht van de haven alsnog twee slagen inleverde. Op de lange par-3 zestiende wist hij na een gemiste green geen up-and-down te maken, op zeventien miste hij uit het niets een korte putt voor par. En op achttien flirtte hij nadrukkelijk met het noodlot door zijn tweede slag op de par-5 slothole maar nét over de waterhindernis te spelen. Het genomen risico werd evenwel beloond: de putt voor eagle miste op ruim twee meter, maar de birdieputt verdween, zoals de meeste putts tijdens de goede derde ronde, in het hart van de hole.

Met een derde omloop in 68 slagen kwam Luiten uit op een voorlopig totaal van -8: drie slagen achter de koploper, maar ook drie slag voor de eersten van zijn achtervolgers.

'Ik speelde prima, vier onder is een goede score, al maakte ik onderweg zeker ook een paar foutjes die onnodig waren', keek Luiten na afloop terug op de dag. 'Ik sta in een goede positie voor morgen. Het is geen makkelijke tijd voor me geweest dus een overwinning hier zou zeker bijzonder zijn. Voor het zover is moet er nog veel golf gespeeld worden. Veel goed golf.'

Daan Huizing deed op moving dat eveneens goede zaken. Met een ronde in twee onder par klom hij flink op het leaderboard waar hij met een totaal van +2 nu gedeeld 42ste staat.

De vierde en laatste ronde van het Hero India Open wordt zondag vanaf 08.00 tot ongeveer 12.30 live uitgezonden op Ziggo Sport Golf.

Tour
  • Golfsupport