Luiten opnieuw hoog op leaderboard

Net als vorige week gaat Joost Luiten met goede vooruitzichten naar het weekend. Op het verduiveld moeilijk spelende DLF G&CC staat hij halverwege op de gedeeld zesde plaats. Ook Daan Huizing overleefde de schifting.

joost luiten

Lang zag het er naar uit dat de cut op +5 zou komen te liggen, maar aan het slot van de dag schoof de cutline naar +4. Het zal de eigenaar van de baan tevreden hebben gestemd: hoe hoger de scores, hoe liever het hem is. Dat er 23 spelers na 36 holes onder par staan, zal hij dan ook met tandengeknars hebben moeten accepteren.

Eén van die 23 is dus Joost Luiten. De 37-jarige Nederlander, die donderdag opende met een ronde in twee onder par, opende met twee vroege birdies (1 en 4) maar bereikte de turn boven par door slagen in te leveren op hole 3, 8 en 9. Na de turn echter viel de score in zijn voordeel uit. Met vier birdies op de eerste zeven holes klom hij op naar de gedeeld tweede plaats, al zette een bogey op de par-4 zeventiende hem iets terug op het leaderboard. Halverwege de wedstrijd staat hij met -4 gedeeld zesde, op ruime achterstand van koploper Yannick Paul die met -10 vijf slagen los is van de rest van het veld.

'Ik denk dat dit een goede score is', keek Luiten na afloop van de ronde terug op de dag. 'Ik maakte een paar foutjes, maar er waren ook genoeg goede dingen. Dit is een ontzettend veeleisende golfbaan en dat vind ik eigenlijk wel leuk. Elk onderdeel van je spel wordt getest en het is zeker geen baan voor beukers. Het is makkelijk om hier snel gefrustreerd te raken, maar ik hou er wel van.'

Niet alleen Luiten mag in het weekend nogmaals de strijd aan met de soms knotsgekke baan, ook Daan Huizing mag zich zaterdag op de tee melden na een sterk herstel in de tweede ronde (77/71), al doet hij dat een stuk vroeger dan Luiten. Waar de zesvoudig tourwinnaar in een van de laatste flights de baan in gaat, gaat de wekker bij Huizing vroeg: hij start met een totaal van +4 als allereerste.

Tour
  • Golfsupport