Van der Weele beste landgenoot bij start Alps Tour

Na een lange periode zonder golf is met het Ein Bay Open het seizoen 2023 van start gegaan voor de golfsterren van morgen. Nederlands succes mocht nog niet worden genoteerd maar met twee top-10 plaatsen was de start bemoedigend.

kiet van der weele

Tien wedstrijden telt het circuit in totaal. Niet heel veel, maar wat geldt voor de Pro Golf Tour, geldt ook voor de Alps Tour: eindig aan het eind van het seizoen bij de beste vijf en je hebt een kaart voor de Challenge Tour op zak.

Wat dat betreft deed winnaar Jack Floydd dan ook de beste zaken. De Engelsman bleef als enige na drie rondes onder de tweehonderd slagen en legde met -17 beslag op de eerste hoofdprijs van het seizoen.

De beste Nederlander na 54 holes werd Kiet van der Weele die met -11 als gedeeld zesde eindigde. De tweedejaars professional opende met twee opeenvolgende rondes in 69 slagen en wist op de slotdag nog wat terrein te winnen door rond te gaan in 67 slagen. Daarmee tekende hij niet voor de beste Nederlandse score van de slotdag, die kwam op naam van Davey Porsius die met een 65 tien slagen beter was dan op de tweede ronde maar door de 75 op dag twee een absolute topnotering wel kon vergeten al kon hij met een achtste plaats alsnog terugkijken op een goede start van het seizoen. Iets wat in mindere mate gold voor Vlasveld en Keunen (T23) en Geurts (T27) die weliswaar de cut haalden maar met een prijzengeld van nog geen zeshonderd euro genoegen moesten nemen.

Tour
  • golfsupport