Luiten klopt op deur top-10

Dankzij een uitstekende tweede ronde meldt de zesvoudig tourwinnaar zich in de strijd om de ereplaatsen: de top-10 is maar één slag weg, koploper Cabrera-Bello vijf.

joost luiten

Er was niet veel aan te merken op de tweede ronde van de Nederlander. Nadat hij zijn openingsronde in 69 slagen afwerkte (-3) deed hij het op vrijdag nog een paar slagen beter.

De in de laatste groep van de dag op hole 10 begonnen Luiten leek lang op een foutloze ronde af te stevenen. Hij opende met twee opeenvolgende birdies op 10 en 11, won op de vijftiende nog een slag en bereikte het keerpunt aldus foutloos. Ook op de terugweg hield hij zijn kaart lang schoon en met birdies op twee, drie en vijf klom hij gestaag op het leaderboard waar hij dankzij de enige bogey van de dag (6) maar net één slag buiten bleef steken.

Naast Luiten haalde ook Huizing het weekend in Thailand, al moest hij daar diep voor gaan. Lang zag het er naar uit dat hij het weekend niet ging halen, maar dankzij een sterke eindsprint slaagde hij er alsnog in. Birdies op vijftien, zestien en achttien (een lange par-4 die pal tegen de wind in speelde) sneakte hij alsnog naar de tweede helft van het toernooi. Daar slaagde Darius van Driel opvallend genoeg niet in. De Zuid-Hollander die na de eerste dag nog in de top-10 stond kwam niet verder dan een 75 en zakte daarmee tot precies buiten de cutline.

Niet alleen Van Driel maakte een fatale val, ook Anne van Dam kon een goede eerste ronde geen vervolg geven. In het Aramco Saudi Ladies International kwam de enige Nederlandse in het veld op de tweede dag van het sterk bezette en rijk gedoteerde toernooi niet verder dan een 77 (+5) na een ronde met onder meer twee opeenvolgende dubbel bogeys. Met +2 mist ze daardoor voor de tweede opeenvolgende week het weekend.

Op de Sunshine Ladies Tour werd onder zeer moeilijke omstandigheden het Cape Town Ladies Open gespeeld. De winnende score kwam uit op maar liefst twaalf boven par, en met +18 legde Pasqualle Coffa keurig beslag op de gedeeld vijfde plaats.

In het SDC Open op de Challenge Tour tenslotte is ook geen landgenoot aanwezig in het weekend. Koen Kouwenaar kon zijn goede uitgangspositie niet vasthouden en maakte door een 77 een vrijwel val op het leaderboard waar hij maar liefst 105 plaatsen inleverde en zo een zeker lijkende plek in het weekend in rook op zag gaan. Met een totaal van +1 miste hij de cut op vier slagen, Lars van Meijel gebruikte twee slagen teveel om door te mogen.

Tour
  • Golfsupport