Scheffler weer de sterkste

Net als vorig jaar won Scottie Scheffler het Phoenix Open, en net als vorig jaar staat hij weer bovenaan de wereldranglijst.

Scheffler weer de sterkste

De 26-jarige Texaan weet hoe je in de wind moet spelen, maar met slechts tien fairways had hij het dit weekend van de tee duidelijk lastig. 'Ik had een paar wilde afzwaaiers', gaf Scheffler toe. 'Dat overkomt me niet vaak. Maar is hield mezelf in de race en uiteindelijk gaf de putter de doorslag.'

Maar liefst 216.000 toeschouwers – alleen de Indy 500 wordt in Amerika beter bezocht – zagen Scheffler op TPC Scottsdale succesvol zijn titel verdedigen. Althans, het gros van de fans ziet nauwelijks iets omdat ze op de par-3 zestiende bier aan het tanken zijn, maar eerlijk is eerlijk: het is een feestje waar LIV Golf een puntje aan kan zuigen.

Uiteindelijk was het niet de man in vorm, Jon Rahm, die het Scheffler moeilijk maakte, maar de Canadees Nick Taylor, die aan het begin van de week nog 223ste op de wereldranglijst stond. 'Hij woont hier en kent werkelijk elke slag, elke putt', aldus Scott, de caddie van Scheffler. 'En Jon Rahm heeft hier gestudeerd en weet hoe je moet spelen in de woestijn. Er was veel druk, veel verwachtingen.'

Vooral dankzij de putter wist Scheffler (-19) echter toch de aanvallen van Taylor (-17) en Rahm (-14) af te slaan. Justin Thomas (-13) werd vierde, terwijl een door een swingverandering herboren Jason Day (-12) de vijfde plaats voor zich opeiste.

Het leverde Scheffler een cheque van 3,6 miljoen dollar op, en daarnaast heroverde hij de eerste plaats op de wereldranglijst op Rory McIlroy. De Noord-Ier wist maar een keer onder de 70 te scoren en eindigde onzichtbaar op de 32ste plaats.

Leaderboard

Tour
  • PGA Tour