Strydom slaat weer toe

Dankzij een uitstekende slotronde stak de Zuid-Afrikaan iedereen voorbij in Singapore. In Marokko mocht Lauren Holmey haar eerste LET-euro's in ontvangst nemen

ockie

'Ockie doet het weer' had prima de titel kunnen zijn van een kinderboek, maar het was het verhaal van de 38-jarige Zuid-Afrikaan die op Laguna National Golf een nieuw sprookje voor zichzelf schreef. Nadat Strydom, die op de Sunshine Tour vooral grossierde in tweede plaatsen, in december zijn eerste zege op de DP World Tour boekte, herhaalde hij dat kunstje in Singapore doodleuk nog een keer. Tot ieders, en zeker ook zijn eigen, verbazing.

Strydom behoorde voor het ingaan van de laatste ronde niet meer tot de kanshebbers. Met -10 stond hij net buiten de top-10 en had hij goede kansen op een uitstekend resultaat, maar dat hij met een foutloze 63 (-9) alle spelers voor hem inhaalde, stond niet in het script van de Zuid-Afrikaan die erkende ook een beetje geluk te hebben gehad.

'De birdie op 18...als ik de bal te vroeg laat landen dan rolt hij terug, raak ik hem iets te hard, dan ligt hij in het water. Ik denk niet dat ik de bal beter had kunnen raken', zei hij over de bal die hem een laatste birdie, en uiteindelijk de zege opleverde. 'Ik twijfelde vooraf zelfs of ik wel moest starten', erkende hij na afloop, 'ik stond de bal zó slecht te raken, maar mijn coach zei 'misschien is het wel jouw week'. En moet je nu kijken...het ís mijn week.'

Wil Besseling kon op de laatste dag geen vuist meer maken. De enige Nederlander die het weekend haalde in Singapore wist voor de derde dag op rij niet onder par te spelen en zakte daardoor nog wat verder weg op het leaderboard waardoor hij als gedeeld 63ste genoegen moest nemen met een cheque van net geen vijfduizend euro.

Holmey op weg naar haar eerste finish op de LET.

In de door de Zweedse Maja Stark gewonnen strijd om de Lalla Meryem Cup - ze bleef haar landgenote Linn Grant met -12 maar liefst vier slagen voor - leverde de enige in het veld overgebleven Nederlandse - Anne van Dam miste vrijdag de cut - op de slotdag van de openingswedstrijd van de LET haar slechtste score van de week in (77). Met een totaal van +8 eindigde de rookie in haar debuutwedstrijd op de 49ste plaats, goed voor een cheque van bijna tweeduizend euro.

Op de Challenge Tour deed Lars van Meijel goede zaken. Nadat hij zaterdag met een fraaie eindsprint nog net kwalificatie voor de slotronde had afgedwongen, deed hij er zondag nog een schepje bovenop. De Brabander raffelde de slotronde af in slechts 66 slagen waarmee hij bij het opmaken van de rekening flink stijgt. (Later meer)

Tour
  • DP World Tour, Getty Images, Golfsupport