Besseling net buiten top-10

Bijna was het Wil Besseling nog gelukt in de top-10 te eindigen maar twee late bogeys voorkwamen dat. Twee late waterballen werden winnaar Daniel Gavins net niet fataal.

gavins

Niet één maar twéé ballen joeg de Engelsman op de slothole het water in. De marge die hij tijdens de ronde met hard werken had opgebouwd tot drie slagen - daarbij geholpen door een bogey van Bjork op de slothole - verdween als sneeuw voor de zon nadat hij eerst zijn drive in het water sloeg, en daarna ook bij zijn approach het water vond.

Het had er alle schijn van dat Gavins alle zeilen bij zou moeten zetten voor een play-off met de Zweed en de leider na drie dagen Lombard, maar eenmaal op de green liet de Engelsman zien dat hij niet voor niets boven was komen drijven op de slotdag van het Ras Al Khaimah Championship. De putt van een meter of vijf voor de winst rolde pardoes de hole in, Gavins in verbijstering achterlatend, met twijfel of hij nu wel of niet moest juichen. Dat kwam niet veel later wel: Lombard had op de slothole nog een kans op eagle, waarmee een play-off noodzakelijk zou zijn geworden, maar toen die niet viel wist Gavins dat hij zijn tweede zege op het hoogste niveau op zak had.

Daar zal Wil Besseling nog op moeten wachten, die eerste zege. De als tweede aan het weekend begonnen Nederlander gaf zijn winstkansen met een matige derde ronde (74) uit handen maar had nog wel zicht op een plek bij de beste tien, zijn elfde ooit.

Hoewel Besseling een goede poging deed en zichzelf ook prima herstelde van de ronde boven par op moving day, slaagde hij net niet in die missie. Na birdies op een, drie, acht en twaalf, klopte hij nadrukkelijk op de deur van de top-10, maar bogeys op vijftien en zestien haalde daar alsnog een streep door. Met een totaal van -11 verliet Besseling Ras Al Khaimah als gedeeld dertiende terwijl Daan Huizing genoegen moest nemen met de vijftigste plaats.

In Zuid-Afrika wist Lars van Meijel op de slotdag van het Bain's Whisky Cape Town Open geen terreinwinst meer te boeken. De Brabander ging op de slotdag van het toernooi op de Challenge Tour rond in level par, tekende daarmee voor een totaal van -4, en eindigde daarmee nog net bij de beste vijftig: T44. Op de Ladies European Tour kon winnaar Aditi Ashok zich een slotronde in +1 met gemak veroorloven. De Indiase stond bij het ingaan van de laatste ronde van het Magical Kenya Ladies Open al ruim voor en zag die voorsprong, ondanks haar eigen matige score, alleen maar groter worden. Met een eindtotaal van -12 bleef ze runners-up Hewson en Angurasaranee maar liefst negen slagen voor. In afwachting van de start van het seizoen speelt een flink aantal Nederlandse pro's en topamateurs deze week wedstrijden op kleinere Zuid-Europese circuits. In het Dom Pedro Laguna Open leverde dat bijna Nederlandse toernooiwinst op. Rodi Vlasveld en amateur Tim van der Steen moesten met -8 maar één slag toegeven op winnaar Alfredo Curbishley.

Tour
  • Golfsupport