Besseling moet lossen

Geen moment slaagde de lange Noord-Hollander er op moving day in de lijn van de eerste twee dagen door te trekken. Na een ronde boven par kunnen zijn titelaspiraties de kast in.

besseling

Was het verschil met de koploper na 36 holes nog slechts één slag, na 54 holes gaapt er een gat van maar liefst acht slagen tussen de Nederlandse nummer 1 en lijstaanvoerder Zander Lombard. Enerzijds het gevolg van een topronde van de Zuid-Afrikaan (63) die daarmee iedereen voorbij stak, maar minstens ook een gevolg van de matige dag van Besseling die als een van de weinige spelers in de top van het veld een score boven par binnenbracht.

Besseling, spelend in de voorlaatste groep, begon nog goed met een birdie op hole 3, maar moest daarna (veel te) lang wachten tot hij weer een slag won. Pas op hole 14, en daarna op hole 18, verscheen er een rood vakje bij zijn naam.

Als het daarbij gebleven was, was er nog geen man overboord geweest, het echte probleem was dat hij meer slagen inleverde dan dat hij slagen won: vijf bogeys zorgden ervoor dat zijn dagtotaal boven par kwam: 74 (+2) waardoor hij nog maar net bij de beste twintig van het klassement staat met nog een ronde te spelen.

Johannes Veerman (T13) deed het beter en staat nu als hoogst genoteerde landgenoot op het leaderboard, al ontbreekt bij hem het rood/wit/blauw dat wel bij Besseling en Daan Huizing staat, al moet je voor die laatste flink scrollen op het leaderboard: na een ronde net boven par (+1) en met een totaal van -1 heeft hij slechts één speler achter zich in het tussenklassement.

Waar de DP World Tour al bijna toe is aan het tiende toernooi van het seizoen, zijn de mannen van de Challenge Tour en de vrouwen van de LET ook eindelijk van start gegaan. In Zuid-Afrika staat de enige deelnemende landgenoot Lars van Meijel op de gedeeld 32ste plaats in het Bain's Whisky Cape Town Open, voor Pasqualle Coffa zit het Magical Kenya Ladies Open er na twee dagen op, de Brabantse had met een score van +12 drie slagen teveel achter haar naam om door te mogen naar het weekend. In het SuperSport Ladies Challenge, een wedstrijd van de Sunshine Ladies Tour, mocht Romy Meekers wel de eerste cheque van het seizoen in ontvangst nemen. In de door Casandra Alexander gewonnen wedstrijd werd de Nederlandse gedeeld 22ste.

Tour
  • Golfsupport