Besseling eindelijk los

Met twee gemiste cuts en een 51ste plaats als beste resultaat is dit vooralsnog niet het seizoen van Wil Besseling, maar in het Ras Al Kaihmah Championship heeft de lange Noord-Hollander het vizier op scherp staan. Hij staat halverwege gedeeld vierde.

Besseling eindelijk los

Het is niet zo dat Besseling in de Verenigde Arabische Emiraten foutloos speelt – hij maakte in de eerste twee ronden vier bogeys op de lastige baan van de Al Hamra Golfclub – maar birdies maakt hij aan de lopende band: gisteren zes voor een 68 (-4) en vandaag zelfs acht voor een 66 (-6). Daarmee staat hij na halverwege het toernooi gedeeld vierde op -10, op slechts één slag van het leidende trio Højgaard, Law en Meronk (-11).

Ook Johannes Veerman (-6) – die vandaag met Besseling in de flight speelde – en Daan Huizing (-2) haalden de cut, al was het voor de laatste kantje boord met late bogeys op vijftien en zeventien. Hierdoor begint hij het weekend als drager van de rode lantaarn op de 57ste plaats. Stijgen zal het doel zijn.

Joost Luiten miste zijn eerste weekend van het seizoen. Met twee ronden in level par (72) had hij twee slagen teveel nodig om zijn verblijf te verlengen. De belangrijkste oorzaak hiervan waren acht bogeys in 36 holes tijd.

Zoals gezegd is de leiding halverwege de wedstrijd met -11 in handen van Rasmus Højgaard, Adrian Meronk en David Law. Højgaard leek lang als enige bovenop de apenrots te zitten, maar met een bogey op de zestiende deed hij de deur open op een kier.

Eerst glipte Adrian Meronk erdoorheen met een foutloze 65 (-7), en vervolgens trapte David Law hem helemaal open met een eagle en drie birdies in zijn laatste vijf holes voor een 64 (-8).

En één slag daarachter vinden we dus een roodwitblauwe vlag. Besseling start morgen om 12:25 lokale tijd en speelt met de Engelsen Dale Whitnell en Daniel Gavins.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport