Golfers Magazine 1

Koopgids voor nieuwe wedges • de wedergeboorte van Lydia Ko • twee toparchitecten over course design • waarom is de Algarve zo geweldig • tips voor het korte spel • mentale hulp in de baan • 2023 in de glazen bol

Golfers Magazine 1

Het eerste nummer van 2023 ligt eind deze week in de winkel. Heb je 'm liever standaard elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

Jarenlang worstelde Lydia Ko met haar spel en het verwachtingspatroon, maar intussen is het voormalige tienerfenomeen gelukkiger dan ooit ... en weer terug op de eerste plaats van de wereldranglijst.
De Portuges Algarve blijft voor Nederlanders de favoriete golfbestemming, en we snappen heel goed waarom. Van eenvoudige resortbaan tot absolute championship course: je vindt ze hier allemaal.
Jaren woonde Dewi-Claire Schreefel in Amerika, maar nu is de voormalige topspeelster terug in Nederland. Als nationaal coach gaat ze het vrouwentopgolf verder ontwikkelen. 'De ambities moeten tot ver na 2026 reiken.'
Je kunt technisch nog zo goed zijn, als het 'tussen de oren' rommelt, wordt het heel lastig om een goede score binnen te brengen. Ivar van der Moolen biedt hulp met zijn 'mental toughness'-programma.
Ben je een beetje roestig na de winterstop? Het gevoel voor het korte spel zakt meestal als eerste weg, dus hebben we een mooie reeks oefeningen om weer scherp te worden rond de green.
Seamus Power? Sepp Straka? Het zijn nog relatief onbekene namen, maar misschien zien we deze jonge Europese talenten dit najaar wel terug in de Ryder Cup. Tijd om kennis te maken.
Al jaren proberen we aan het begin van het seizoen te voorspellen wie er met de hoofdprijzen vandoor gaan. Met weinig succes. Daarom vroegen we onze lezers om eens in hun glazen bol te kijken.
Is het dit seizoen niet weer eens tijd voor nieuwe wedges? Spin is immers controle. We geven een spoedcursus bounce, grind en loft, en checken de populaire hi-toe designs en full-face groeven.
Waarom is de invalshoek van de club richting de bal zo belangrijk? En hoe kun je deze controleren? We leggen dit belangrijke basisprincipe van de golfswing stap voor stap uit.
Geoff Ogilvy en Mike Clayton leerden golfen op de Sandbelt bij Melbourne en de liefde voor klassieke banen zie je nog steeds terug in hun ontwerpen. Een diepgaand interview over course design.
Een caddie is meer dan een tassendrager. Hij of zij is ook je mentor, je gids en verteller van prachtige verhalen. Spelen met een caddie moet je minimaal één keer gedaan hebben, meent Andrew Marshall.